dijous, 22 de novembre del 2012

La Policia desmenteix «El Mundo»


La UDEF, la unitat de la Policia espanyola a qui s'atribueix l'esborrany, nega cap nova investigació el mateix dia que el fiscal ha obert diligències al diari per presumptes calúmnies

 

 Doble revés pel diari El Mundo. Per una banda, el comisari en cap de la UDEF, la unitat de la Policia Nacional espanyola a qui s'atribueix l'esborrany amb el qual es basen les acusacions contra Artur Mas, ha negat l'existència de cap document. Per una altra banda, el fiscal general superior de Catalunya ha obert diligències contra el rotatiu per un presumpte delicte de calúmnies.

Aquest dijous el fiscal i el jutge del cas Palau s'han reunit amb Manuel Vázquez, el cap de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal. El responsable policial ha negat que s'hagi elaborat cap tipus d'informe ni esborrany relacionat amb la qüestió des del juliol de 2012. En aquest sentit la investigació es va tancar en lliurar l'informe definitiu el passat mes de maig. A més, ha explicat a jutge i fiscal que han ordenat una investigació per aclarir internament el cas.


El fiscal superior hi veu calúmnies


El fiscal superior de Catalunya ha obert diligències contra el
El Mundo per un presumpte delicte de calúmnies arran de les informacions que acusen el president de la Generalitat, Artur Mas, de beneficiar-se de l'espoli del cas Palau a partir de comptes no declarades a Suïssa.

La duresa de l'escrit del fiscal que ordena la investigació és notòria i assegura que "en el cas incorren
prima facie tots els elements, cinc, del delicte tipificat com a calúmnia". Així, segons el ministeri fiscal la noticia és "falsa", "no té fonament", "informa d'un fet fals", "s'atribueix una conduta impròpia a un subjecte passiu" i ataca una institució o autoritat pública com és el president de la Generalitat

L'acció del fiscal se suma a les
querelles presentades per Artur Mas, Jordi Pujol i Felip Puig -també esquitxats pel diari de Pedro J. Ramírez-. De fet, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va suggerir la possibilitat que el màxim òrgan judicial de Catalunya prengués posició en la qüestió. Com marca la legislació, el fiscal es retirarà del cas en el moment que s'admetin a tràmit les querelles presentades.

Per altra banda, avui mateix estan reunits a la Ciutat de la Justícia el jutje instructor del cas Palau amb el cap de la UDEF, la unitat policial a qui
El Mundo atribueix l'esborrany a partir del qual va publicar les acusacions contra Mas.

Pedro J. Ramírez respon


Pedro J. Ramírez, director d'El Mundo, ha replicat l'obertura de dilgències afirmant que la Fiscalia de Catalunya té més interès en investigar el diari que no pas la corrupció de CDC. "Seguirem complint el nostre deure", ha afegit.