divendres, 16 de novembre del 2012

Independència sense hipoteques


López Tena denuncia el poder de la banca i demanarà una comissió d'investigació per aclarir "les estafes i els diners que han desaparegut"

 

SI no vol que la «banca ma ni». Foto: ACN     



 

 Millorar l'economia i aixecar catifes. Aquest ha de ser l'objectiu d'una Catalunya independent segons Solidaritat Catalana. Davant de la borsa de Barcelona, López Tena ha anunciat que demanaran una comissió d'investigació "sobre les estafes i els diners que han desaparegut". Segons ell, existeix una connivència entre el poder polític i el financer. "La banca en general i La Caixa en particular, per via de la influència del Govern, dels crèdits que li deu CiU i el PSC i dels peatges d'Abertis, són les que manen actualment, cosa que no permetrem en una Catalunya independent".

Per tal d'allunyar-se d’aquesta dinàmica, Tena ha recordat que la formació que encapçala "no deu ni un cèntim" a les entitats financeres ni pensa demanar cap crèdit en el futur.Transparència i peatges

A més, ha insistit en reclamar a la resta de forces més transparència, tant "en els deutes com en les condonacions que han tingut per part de les caixes". En aquest sentit, ha retrocedit fins a l'època de Montilla per posar sobre la taula xifres concretes. "Aleshores les entitats van perdonar 7,2 milions d'euros al PSC i 2,7 a ERC".

López Tena ha refermat el compromís de presentar al Parlament una llei de supressió dels peatges per les autopistes amortitzades. Respecte el reial decret aprovat per l'executiu Rajoy sobre els desnonaments, el presidenciable de SI considera que "no serveix de res perquè és una moratòria i els requisits afecten poca gent". Per contrarestar-ho, ha dit que vol tornar a proposar al Parlament la dació en pagament, una mesura "contra la qual els altres partits hi van votar en contra".

Sobre les informacions del diari El Mundo, en què acusen Mas i Pujol d'haver-se enriquit amb comissions del cas Palau, el cap de llista de SI considera que forma part "de la campanya d'intimidació contra la independència".