dissabte, 24 de novembre del 2012

ETA apressa Madrid


L'organització reclama un calendari de solucions per als presos i una "desmilitarització" del País Basc per acabar definitivament amb el conflicte

 

ETA plantea converses sobre presos, desarmament i desmilitzarització. Foto: Arxiu ND

 Presos, desarmament i desmilitarització. Aquestes són les tres qüestions sobre les quals ETA planteja obrir converses amb l'estat espanyol. És a dir, l'organització busca fórmules per a un alliberament gradual dels presos condemnats per terrorisme, la manera de desmobilitzar les estructures encara actives i, a més, una "desmilitarització total" del País Basc, en el que sembla una insinuació per buscar contrapartides per part dels cossos i forces de seguretat espanyols.

Segons el comunicat d'ETA -avançat per
Naiz.info i que serà publicat íntegrament en l'edició de demà del diari Gara- Madrid i París tenen un "coneixement exacte" de la predisposició per trobar fórmules d'acord. Tot i així, ETA expressa la seva "preocupació" per una suposada "involució" en el desenvolupament del procés. Per tal de contrarestar-ho, el comunicat fa una apel·lació a la comunitat internacional perquè intervingui d'una forma més decisida en l'agenda de resolució del conflicte.