divendres, 16 de novembre del 2012

El jutge del cas Palau assegura que no ha obert noves investigacions

El jutjat recorda que d'acord amb la legislació la policia judicial no pot obrir investigacions sobre un afer que estigui sota el mandat del jutge instructor

El ministeri de l'Interior ordena una investigació interna per esbrinar l'origen de la suposada filtració

 

Imatge de la notícia publicada aquest divendres pel diari ‘El Mundo' Foto: ACN.

 

El jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, encarregat de les diligències sobre l'espoli del Palau de la Música, no ha encarregat a la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) “ni l'ampliació ni cap altre investigació” sobre aquest cas, segons confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
L'òrgan judicial ha emès aquest divendres un comunicat en relació a la informació publicada pel diari El Mundo, en què s'afirma que un “esborrany” de la UDEF sosté que de les comissions que les empreses pagaven a CDC a través de la trama del Palau de la Música “s'han desviat a comptes personals dels seus dirigents”. En concret, s'al·ludeix a comptes a Suïssa i Liechtenstein controlats pels presidents Artur Mas i Jordi Pujol, així com per alguns familiars seus.

En canvi, el TSJC ha afirmat al Jutjat d'Instrucció de Barcelona “no li consta que la UDEF estigui realitzant cap investigació nova sobre el Cas Palau” i, per tant, “desconeix l'existència de qualsevol mena d'informe que la UDEF hagi pogut elaborar recentment sobre aquest cas”.
En aquest sentit, precisa que, des del maig d'aquest any, quan la UDEF li va remetre “el seu informe sobre la investigació que li havia estat encomanada, el jutge instructor no ha encomanat a la UDEF ni l'ampliació, ni cap altra investigació, sobre el cas Palau”. A més, recorda que d'acord amb la legislació vigent sobre Policia Judicial, “ni la UDEF ni cap altre òrgan de la policia judicial pot dur a terme investigacions sobre un assumpte que és objecte d'investigació judicial sense el mandat del jutge instructor”. El Jutjat d'Instrucció afegeix que, “en qualsevol cas, qualsevol informació que pugui obtenir la policia judicial ha de ser comunicada, de manera urgent i exclusiva, al jutge instructor”.
De la seva banda, el cap d'investigació i adjunt a la direcció d'El Mundo, Eduardo Inda, ha assegurat a Efe que “l'informe existeix”, que el ministeri de l'Interior no ha desmentit la seva existència i que el diari no ha publicat que estigui en mans del jutge. “El que tenim va a missa”, ha sentenciat. A més, el periodista s'ha mostrat sorprès per la celeritat del jutge a fer públic un comunicat sobre l'afer i ha considerat “insòlit” que només hagin passat només catorze hores entre la publicació de la notícia i la nota del jutjat.
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha ordenat ja una investigació interna dins del Cos Nacional de la Policia sobre la filtració al diari El Mundo de l'esborrany del suposat informe de l'UDEF. Fonts del ministeri han explicat a l'ACN que la investigació interna pretén estudiar, en primer terme, si existeix aquest esborrany.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que la notícia que el vincula a ell i a la seva família amb la corrupció i el pagament de comissions a CDC és “mentida” i ha anunciat que estudiarà presentar una demanda contra els autors de les informacions.
Darrera actualització ( Divendres, 16 de novembre del 2012 18:55 )