dilluns, 26 de novembre del 2012

Editorial: Ha guanyat el Sí


Malgrat que des d’Espanya i des de la Catalunya captiva dels espanyols pensin que la derrota de Mas és una derrota del procés cap a la independència, la realitat és una altra.


 Per primer cop la primera i segona força del Parlament de Catalunya vol un procés clar pel dret a decidir que juntament amb les aportacions d’ICV/EUiA i la CUP configuren una amplia majoria de 87 escons per tant sols 28 escons clarament unionistes de PP i C’s i uns mínims 20 escons del PSC amb una opció que avui és morta.Ara és l’hora de caixa o faixa, el guanyador de les eleccions, CiU i el seu candidat, Mas, ha de  decidir-se entre si vol seguir endavant en el procés cap al dret a decidir o tornar enrere i parlar amb tots aquells que en aquesta campanya li han dit de tot. 
Si vol seguir endavant ha de canviar de model, necessita més que mai una majoria plural i forta per encarar aquest procés històric que vol i desitja una amplia majoria dels ciutadans d’aquest país, que han decidit i han participat àmpliament en aquesta majoria clara pel dret a decidir.
 
Junqueras, el guanyador de la nit i nou líder de l’oposició, ho ha deixat ben clar, ERC no permetrà que s’abarateixin els nostres  somnis com a país, ERC assumirà tota la responsabilitat en aquest moment històric, a més a més, Junqueras i al formació que lidera asseguren  el seu compromís amb la voluntat del poble de Catalunya de construir el nou país per  a tothom. Junqueras  ha demana t però, que els ciutadans de Catalunya no deixin el procés cap a la independència només en mans de les forces polítiques.
 
Si Artur Mas i CiU decideixen tirar endavant la voluntat majoritària del poble de Catalunya faria bé en parlar menys del partit i parlar més del país i buscar un ampli consens amb les forces del sí. Cal buscar un procés cap a la independència amb un gran acord,  si cal amb ERC, ICV/EUiA i la CUP,  per tal de donar resposta a la voluntat dels catalans expressada en aquestes eleccions.