dimecres, 29 d’agost del 2012

Spain on Catalan mocks the rescue - Espanya a sobre es burla del rescat català

"Tots els independentistes catalans han de portar una 'marca' que els diferenciï de la resta, com els jueus", afirma un usuari de Twitter


L’anunci del Govern català d’acollir-se al fons de liquidat autonòmic ha generat fortes i nombroses reaccions espanyolistes a les xarxes socials. Amb el hashtag #condicionesACataluña, Twitter s’ha omplert de comentaris espanyolistes i xenòfobs d’usuaris bromejant sobre el rescat i proposant condicions.

#CondicionesACataluña s’ha convertit en trending tòpic a l’estat espanyol, amb comentaris com “Tots els independentistes catalans han de portar una 'marca' que els diferenciï de la resta, com els jueus”, “Voleu el rescat...? Besar la bandera espanyola, escoltar l'himne i calar-li foc a les banderes nacionalistes”, “Que es cremin i es morin tots”, “Poder seguir recaptant els vostres impostos des de Madrid per poder seguir dient que "us prestem" diners”, “Que es morin de gana”, i molts més de l’estil.

També hi ha piulades que ataquen directament la llengua i la cultura catalana, com “Que afegeixin l'última lletra que els hi falta a totes les paraules en català”, “Tot el Camp Nou cantant el Cara al Sol i en el cercle central Sergio Ramos torejant”, “El toro i la sevillana seran d'ús obligatori damunt dels televisors catalans”, “La sardana desapareix i comença a anomenar-se el ‘Corro de la Patata’”, “Que quan parlin es treguin el drap de la boca”, etc.

Els insults i les bromes arriben el dia després que el portaveu del govern català, Francesc Homs, anunciés que Catalunya demanaria un rescat de 5.023 milions d’euros, malgrat que pateix un dèficit fiscal anual de 16.000, equivalent al 8% del PIB català. Ahir però ja va començar l'atac a Catalunya i els catalans per part d'anòmins però també de persones amb càrrecs públics.