diumenge, 1 de juliol del 2012

En marxa cap a la independència - Latest poll show overall majority for pro-independence in Catalonia

http://www.324.cat/video/4156610/Lindependentisme-es-mou

Milers de persones han participat a Lleida en el primer gran acte de l'ANC que culminarà amb una manifestació l'Onze de Setembre
Més de tres mil persones han marxat aquest vespre pels carrers de Lleida, des dels Camps Elisis a la Seu Vella, carregats d'estelades i amb crits d'independència. Un acte, amb parlaments i actuacions, que ha donat el tret de sortida de la Marxa cap a la Independència organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) (seguiment per Twitter).
Al so de les gralles, els manifestants han emprès el camí cap a la Seu Vella, on hi ha hagut les intervencions de Lluís Llach, Patrícia Gabancho, Josep Maria Terricabres i altres. A més, hi ha hagut les actuacions d'Al Tall, Bonobos i Meritxell Gené.
Els organitzadors de la marxa recorden que aquesta ha passat avui pel Roser, que el 1707 va ser cremat durant el setge que va patir la ciutat durant la guerra de Successió per tropes borbòniques. 'Un lloc simbòlic que referma la voluntat de l’Assemblea de convertir Lleida, la primera ciutat del país en sucumbir a les tropes borbòniques, en la primera ciutat 'alliberada'', diuen en un comunicat.
Durant l'estiu, hi ha previstes marxes i actes per tot el territori, amb la intenció que la Marxa culmini amb una gran concentració a Barcelona l'Onze de Setembre.
Fa un parell de dies es va fer públic que l'ex-entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha donat suport a la Marxa per la Independència. A més de Guardiola, Josep Maria Terricabras, Salvador Cardús, Toni Albà, Quim Masferrer, Maria Mercè Roca, Víctor Alexandre, Ricard Torrents i Arcadi Oliveres també hi han donat suport tot i que no podran ser presents avui a l'acte de Lleida.
Informació relacionada:
Entrevista amb Carme Forcadell, presidenta de l'ANC: 'El poble català ha passat molt temps ajupit i ara s'ha d'alçar'
Què diu el full de ruta de l'ANC?