dilluns, 16 de desembre del 2013

Dubtes del #SíSí ? Espanya impedeix el català a la justícia

Dilluns, 16 de desembre de 2013 16:30 h

L'Estat manté tancada la porta al català com a requisit per a jutges i fiscals que treballin a Catalunya. I encara voleu seguir a Espanya?


El Ministeri de Justícia manté tancada la porta a la possibilitat que el català sigui reconegut com un requisit per a aquells jutges i fiscals que vulguin exercir a Catalunya. El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha reiterat la petició aquest dilluns a la Sectorial de Justícia que ha tingut lloc a Madrid. Li ha donat resposta el secretari d'Estat de Justícia, Fernando Román, que ha recordat que aquest tema ja ha estat descartat en innombrables ocasions i per tant "no s'han d'esperar grans novetats" al projecte de Llei Orgànica del Poder Judicial. 


Espanya ni democràcia, ni pluralitat lingüística

El Govern vol que, aprofitant la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, la llengua, així com el coneixement del Dret Civil Català, passin a ser indispensables per impartir justícia a Catalunya.  "Sembla mentida que la llengua pròpia de Catalunya no sigui un requisit per als jutges magistrats i fiscals que són destinats al nostre país", ha dit Gordó en declaracions a la premsa després de la Conferència Sectorial de Justícia d'aquest dilluns. 





1 comentari :

Anònim ha dit...

genocides lingüístics de m......a