dimarts, 3 de setembre del 2013

La CUP pronostica que Artur Mas serà «incapaç d'afrontar l'hora de la veritat»

Creu que la "conversió" independentista de CiU és "més dèbil de la que aparenten"

Augura que "la burgesia del Principat intentarà aparcar el procés" a canvi d'un nou pacte fiscal

Especial: 11 de Setembre de 2013


| Actualitzat el 03/09/2013 a les 11:35h


Capçalera de la manifestació de l'esquera independentista de l'any passat. Foto: Oriol Clavera/Nació Digital.


El conjunt d'organitzacions de l'esquerra independentista, amb la CUP al capdavant, dubta profundament de l'independentisme de CiU i de les capacitats d'Artur Mas per encapçalar el procés independentista. Des del seu punt de vista, CiU serà "incapaç d'afrontar l'hora de la veritat, aquella en que caldrà desobeir i fer front a l'estat i a la UE", motiu pel qual exhorta els seus propis partidaris a "autoorganitzar-se per a imposar la voluntat democràtica de la gent quan la burgesia del Principat decideixi intentar aparcar el procés sobiranista a canvi d'un nou pacte amb l'estat més avantatjós".

Així ho asseguren les formacions CUP, Arran, Endavant, el SEPC, la COS, l'MDT i Alerta Solidària en el seu manifest d'aquest Onze de Setembre, en què també rebutgen frontalment "competir per obtenir una part de la medalla d'una glòria encara incerta". Des del punt de vista de la CUP, són "la crisi econòmica i l'ofensiva espanyolitzadora" els factors que "han obligat el vell autonomisme a abraçar el discurs independentista". Però aquest "conversió" és, al seu parer, "més dèbil de la que aparenten".

CiU, en base al raonament de l'esquerra independentista, serà "incapaç d'afrontar l'hora de la veritat, aquella en que caldrà desobeir i fer front a l'estat i a la UE", motiu pel qual creu que els convergents "resten obsessionats en deixar sempre oberta la porta a la renegociació amb l'estat d'un nou pacte fiscal".

"Organitzar el poble treballador"

"L'independentisme i l'esquerra dels Països Catalans han de dedicar-se a organitzar i mobilitzar el poble treballador per a que pugui esdevenir l'actor clau en els temps de tensió i confrontació que han de venir", afirma el manifest, que convoca a la tradicional manifestació de la Diada a la plaça Urquinaona de Barcelona, que enguany començarà a 2/4 de 7 perquè els seus militants i simpatitzants puguin assistir a la Via Catalana.

La CUP, Arran, Endavant, el SEPC, la COS, l'MDT i Alerta Solidària, a més, reivindiquen que "la batalla per la independència cal plantejar-la per al conjunt dels Països Catalans"; "fer el contrari és profundament insolidari, és anar contra la nostra pròpia història i és escapçar el nostre futur. L'independentisme ha de lluitar per la independència de la nació, i no pas per la independència d'una institució autonòmica", reblen.





1 comentari :

Unknown ha dit...

I qui ho sab ? Tot son reptes i ojalà estigui equivocat !!