dimecres, 25 de setembre del 2013

Gallardón adverteix: "Els partits independentistes hauran de donar explicacions"

24/09/2013

Dret a decidir

El ministre de Justícia creu que aquestes formacions “hauran d'assumir la seva responsabilitat per haver plantejat objectius que no són realitzables”


 Nerea Rodríguez


El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha advertit avui que els partits independentistes acabaran havent de donar explicacions als catalans per la "falsedat" de la seva proposta i “hauran d'assumir la seva responsabilitat per haver plantejat objectius que no són realitzables”.

En la presentació del llibre del president del PP de Guipúscoa, Borja Sémper, Gallardón ha assenyalat que els partits que aposten per la independència estan generant unes expectatives que "no es plasmaran en la realitat", perquè al segle XXI "no hi ha possibilitat d'anar en contra de l'Estat de dret".

"I mai hi haurà un reconeixement ni intern ni extern sobre una acció en democràcia contrària a l'Estat de dret", ha afegit. Per això, "aquells polítics" que ara defensen la independència catalana "algun dia hauran d'assumir la seva responsabilitat per haver plantejat com realitzables uns objectius que no ho són, ni políticament ni jurídica ni econòmica", i que a més "saben que no ho són".

En aquest sentit, ha assenyalat que aquells dirigents hauran de donar explicacions "als qui han cregut en la seva paraula". El ministre de Justícia ha subratllat que el Partit Popular estarà "sempre obert" a aquell sector de la societat catalana que se sentirà "profundament frustrat quan descobreixi la falsedat de la proposta".

De la seva banda, Borja Sémper ha assenyalat que el preocupa profundament el que està passant a Catalunya perquè ell ja ha viscut a les seves "pròpies carns" com "els polítics intentaven dividir una societat", en el seu cas la del País Basc. El també portaveu del PP al Parlament Basc ha fet per això una crida "als qui juguen a mesurar identitats i sentiments com si fossin fruita en una fruiteria"


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/gallardon_adverteix_els_partits_independentistes_hauran_de_donar_explicacions_96131.php



1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

I el teu sogre també haurà de donar explicacions oi !