dimarts, 6 d’agost del 2013

Bibliotecaris per la independència denuncien el desembarcament del Ministerio de Cultura a les biblioteques catalanes

El col·lectiu de bibliotecaris per la independència denúncia la voluntat del Ministeri de Cultura d'espanyolitzar els lector catalans oferint només llibres electrònics en castellà a les biblioteques públiques de Catalunya. També han volgut denunciar el fe


L'actual govern espanyol del PP continua amb la seva idea d'espanyolitzar els catalans, ja ho ha intentat a les escoles, vol espanyolitzar també als pagesos, i ara ho vol fer a les biblioteques, espanyolitzant els lectors catalans. D'aquesta manera el Ministeri de Cultura oferirà llibres electrònics en préstec als usuaris de les biblioteques públiques però només oferirà llibres que siguin en castellà. El col·lectiu de bibliotecaris per la independència denuncia aquesta ofensiva del govern espanyol que està intentant absorbir les competències de la Generalitat que és qui actualment té les competències en el terreny de les biblioteques. També denuncia que el Ministeri de Cultura estigui utilitzant per aquest servei els dines que nega a la Generalitat per a la compra de llibres.

Espanyolització de les biblioteques
El col·lectiu de bibliotecaris per la independència denúncia la voluntat del Ministeri de Cultura d'espanyolitzar els lector catalans oferint només llibres electrònics en castellà a les biblioteques públiques de Catalunya. També han volgut denunciar el fet de que es tracta d'una competència dels municipis, ja que totes les qüestions de lectura pública a Espanya són competència dels municipis, i a Catalunya són les diputacions, els consells comarcals i la Generalitat els responsables de prestar els serveis de suport als ajuntaments. Així doncs, amb aquesta iniciativa el govern espanyol està passant per sobre de es competències de la generalitat i dels municipis catalans, per poder espanyolitzar les biblioteques catalanes amb el projecte de distribució de llibres electrònics.
 
Robatori de competències
 
El Ministerio de cultura no donarà suport econòmic a les CCAA i als ajuntaments perquè puguin deixar en préstec llibres electrònics, sinó que volen tenir el titulat del servei, prefereixen distribuir ells els llibres pel seu compte sense consultar la voluntat dels territoris, i distribuint només literatura en castellà. En aquesta línia, des del col·lectiu independentista es posa en dubte què passarà en el futur, i la possibilitat de que a finals d'any, Wert envii una factura a la Generalitat amb el cost dels serveis prestats, o la possibilitat de que els descompti de la balança de pagaments com ja ha dit que farà amb el cost de l'escolarització en col·legis privats d’estudiants catalans que desitgin l’ensenyament en espanyol.
 
La partida que el Ministeri utilitzarà per a tirar endavant el projecte, és la que s'hauria d'utilitzar perquè les comunitats autònomes poguessin comprar llibres per a les biblioteques públiques, i en lloc d'això utilitzarà els diners per crear un servei que és de competència autonòmica o municipal.
 
S'abandona la literatura catalana
 
Així doncs, amb aquest projecte, el Ministeri de cultura incompleix allò que disposa el marc constitucional, atempta contra els principis de la llibertat intel·lectual, que deixa molt clar que les obres de els biblioteques han de respondre als interessos dels usuaris, que en aquest cas serien obres en català; atempta contra la legislació catalana quan diu que el model de col·lecció és competència municipal; i menysté les llengües de l’estat que no són la castellana.
 
Ara bé, no es prohibeix que hi hagi llibres en català a les biblioteques públiques, sempre i quan els pagui la Generalitat. Així doncs, els contribuents catalans pagarem el doble amb els nostres impostos si volem que a part de llibres electrònics en castellà en puguem disposar també en català.




2 comentaris :

ROSA ha dit...

Es clar el que bolen,i si no fem res ho aconseguiran,bolen seguir axafanos com fa segles que fant,val molt la pena lleguir VICTUS si en care nohu teniu clar.

Rosa Mary ha dit...

Rosa no ho aconseguiràn ni els d'allà ni els d'aquí !!