dijous, 9 de maig del 2013

Marta Rovira: “El full de ruta pel dret a decidir queda intacte”



La secretària general d'ERC explica que el Parlament de Catalunya ja va aprovar fins a 9 resolucions més sobre el dret a decidir

Afirma que si el TC “fa de tribunal polític i anul·la la declaració de sobirania” presentaran les altres 9 resolucions

 

La secretària d'ERC, Marta Rovira Foto: ACN.
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha carregat durament contra la mesura del TC de suspendre cautelarment la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 23 de gener, però també ha assegurat que el full de ruta del dret de decidir “no depèn d'aquesta declaració”. Al seu entendre, “el full de ruta pel dret a decidir queda intacte” perquè la cambra catalana ja ha votat favorablement fins a deu vegades sobre aquesta qüestió a la llarg de la seva història. La primera resolució aprovada pel Parlament de Catalunya va ser el 1989. “Si el TC fa de tribunal polític i anul·la la declaració nosaltres al·legarem les 9 resolucions restants”, ha sentenciat.

Rovira ha afirmat que el dret a decidir no és tracte d'un debat d'independentista sinó d'un debat democràtic: “Només estem parlant de democràcia” i ara veurem “si són veritables demòcrates o no ho són”, en referència al govern espanyol i als magistrats del TC . “Farem tots els esforços que calguin perquè els ciutadans puguin exercit de forma directa el seu vot”, ha assegurat Rovira, per resoldre definitivament “l'encaix polític entre Catalunya i Espanya”.

La secretària general d'ERC també ha volgut remarcar molt que la declaració de sobirania és una resolució política, i en cap cas jurídica, i que per aquest motiu “ni tan sols hauria d'haver estat impugnada”, ja que és “l'expressió dels ciutadans”. En aquest sentit, ha instat als partits que formen part del Parlament que defensi aquesta voluntat del poble de Catalunya.

Rovira ha recordat que els magistrats del TC són “escollits a dit” pels dos grans partits de l'Estat, PP i PSOE, i això implica que moltes vegades “el debat s'acabi pervertint”, utilitzant el seu pes polític en comptes del jurídic.
Darrera actualització ( Dijous, 9 de maig del 2013 14:29 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/644139-marta-rovira-el-full-de-ruta-pel-dret-a-decidir-queda-intacte.html 

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Esperem que no perdin 9 vegades el temps i no facin la puta i la ramoneta i tirin pel deret ...