diumenge, 12 de maig del 2013

"És 'Tamarit de Llitera'!, aquí i a la Xina popular"

Rahola denuncia les "barbaritats" de la consellera d’Educació d'Aragó contra el català

Pilar Rahola i Dolores Serrat



La periodista i escriptora Pilar Rahola ha denunciat les "barbaritats" de la consellera d’Educació d'Aragó, Dolores Serrat, -"nascuda a Ripoll"- contra el català, "l’idioma que va aprendre al bressol".

En 'article 'Patètica Dolores Serrat' a La Vanguardia, exposa que "ja sé que l’autoodi català és un gran creador de simpatia a les Espanyes, i que en la nostra història sempre hi va haver catalans que van ser grans botiflers. Però així i tot, costa de digerir el que ha fet i com ho justifica la tal senyora".

En aquest sentit, li retreu "les seves declaracions en què 'lamenta' la sorna amb què la immensa majoria de mortals amb el seny ben posat s’han pres la seva brillant idea del lapao. Com se’ns ocorre riure’ns d’una cosa tan assenyada? I mentre es queixa de la conya marinera del lapao, aterra a Catalunya amb inusitada contundència. Quantes vegades, la pobra, necessitarà fer-se perdonar els orígens?- per dir coses tan estranyes com que 'vagin i preguntin què es parla a la Vall d’Aran, o a València, o a Mallorca'".

"Sens dubte a la Val d’Aran parlen aranès, i sens dubte a València i a Mallorca parlen una variant del català, la qual cosa no significa que el seu partit no faci aberracions amb la ciència i s’inventi cada dos dies una llengua nova", apunta.

"Per cert, senyora Serrat, és 'Tamarit de Llitera'!, aquí i a la Xina popular. O almenys ho ha estat durant segles, abans que arribés el PP i volgués espanyolitzar fins i tot el vàter. Suposo que farà algun edicte perquè el Vichy Catalán es digui “Vichy lapao” o “Vichy del país que és al costat d’Aragó Oriental”. I podríem continuar amb la crema catalana i etcètera", exposa.

Finalment, Pilar Rahola diu que "només queda denunciar el mal que gent com vostè fa al patrimoni cultural d’un poble". "I com a regal, la frase incisiva i precisa de Martin Luther King: 'Res al món no és més perillós que la ignorància sincera i l’estupidesa treballada a consciència'", colclou.
 
http://tinyurl.com/cr8aw6x 

2 comentaris :

Anònim ha dit...

lapao
LERDOS
ANTICATALENES
PEPEROS
ARAGONESES
OBCECADOS: lolín

Rosa Mary ha dit...

Hahahahaha molt bona aquesta Lolín Petonets !!