dimecres, 3 d’abril del 2013

La Corona fa aigües i l'Estat fa trampes

La paradeta reial se’n va en orris i el Ministeri Fiscal anuncia el recurs contra la imputació a la infanta que la premsa internacional veu com una estocada a la corona


La  noticia del recurs de la Fiscalia Anticorrupció obre la porta a tot tipus de sospites i  posa en qüestió l’estat de dret a l’Estat espanyol i més encara quan la Casa Reial després d’hores de silenci per la imputació s’ha afanyat a donar l’ "absoluta conformitat" amb el recurs anunciat pel Ministeri Fiscal, en un moment en què el prestigi de les institucions espanyoles està sota mínims els ressorts de l’Estat es posen en marxa per intentar barrar la imputació de la infanta que posa en risc el model d’Estat. El Ministeri Fiscal és un òrgan altament polititzat, només cal recordar l’expedient al fiscal superior de Catalunya, Martínez Sol, o com els Governs del PP i del PSOE van intervenir a través d’aquest organisme per evitar la imputació de Jaume Matas. 
La paradeta Borbònica se’n va en orris

La imputació d'una filla del Rei, sigui com sigui, és un fet polític amb greus repercussions ja que la monarquia espanyola s’ha justificat per la seva utilitat i per una magistratura moral que li permet no tenir responsabilitat jurídica.

La premsa internacional dona per acabat el regnat de Joan Carles de Borbó

De fet gran part de la premsa internacional veu la imputació de Cristina de Borbó com la major amenaça vers la Corona espanyola, després que la imatge del cap d’estat quedés molt deteriorada en els últims mesos després de diversos escàndols i entrebancs, i apunten que la imputació sense prece dents empenyerà al Rei a abdicar en el príncep Felip.

La cadena nord-americana CNN ha informat de la imputació d’immediat a la seva web; "La princesa espanyola Cristina s'enfronta a càrrecs preliminars en un escàndol financer de corrupció que afecta el seu marit, Iñaki Urdangarin, per haver presumptament desviat per a ús privat fons públics destinats a la seva fundació".

La BBC ha situat la imputació de la Infanta com la tercera notícia més important del dia;  "La Infanta Cristina d'Espanya ha estat cridada a comparèixer davant la cort sobre les acusacions que el seu marit va malversar milions d'euros de diners públics", explica, i destaca que  serà la primera descendent del Rei a acudir als tribunals i repassa la situació de la monarquia espanyola.

Reuters conclou que aquest pas sense precedents podria augmentar la pressió que existeix perquè el Rei abdiqui "després de diversos entrebancs en els últims mesos".

The Washington Post destaca que s'han imputat com a sospitosa en un cas de corrupció a la Infanta Cristina.

The Wall Street Journal informa que Cristina de Borbó ha estat cridada a declarar com a sospitosa de corrupció.

Le Figaro titula “'La filla del rei d'Espanya davant el jutge” i afegeix que "La Infanta Cristina, el nom ha aparegut recentment en emails filtrats a la premsa per l'ex soci d'Urdangarín, Diego Torres, serà interrogada per un delicte de tràfic d'influències".

Le Point apunta que la filla del rei Joan Carles haurà de comparèixer davant del jutge el proper 27 d'abril, imputada "un delicte de tràfic d'influències".

Le Monde vaticina que aquesta imputació podria deteriorar encara més la imatge actual del monarca davant la ciutadania espanyola.

La Repubblica assegura que "la investigació per corrupció contra la Infanta amenaça el tron ​​del Rei". El diari italià diu que  segons fonts espanyoles, "l'acusació podria empènyer Joan Carles a abdicar en favor del príncep Felip."

El Corriere della Sera veu la imputació de la Infanta com una veritable amenaça que "fa tremolar a la Corona espanyola" i critica el silenci de la Casa Reial davant tan greus acusacions.

O Globo' (Brasil): "La princesa Cristina és acusada en un cas de corrupció a Espanya"

Daily News (Turquia): "La princesa espanyola, arrossegada en un cas de corrupció"

The Washington Post: "La justícia espanyola imputa la filla del rei per sospites en un cas de corrupció"

The Telegraph: "La família reial espanyola, en crisi per la imputació de la infanta Cristina en un cas de corrupció"

Der Spiegel també destaca la investigació a la filla del Rei. Explica que estaria implicada en els il·legals negocis del seu marit.

Público destaca: “La Infanta Cristina formalment acusada en el cas de corrupció en què està involucrat el seu marit”  

2 comentaris :

Anònim ha dit...

Aquest és un comentari que he posat en el meu mur de Face-Book i no crec anar molt desencaminat
Ajornada la declaració de la dona de Urdangarín.
Passaran més de tres mesos fins a una nova citació per declarar, el que ens porta a Juliol i vacances, és a dir que entre una cosa i l'altra com a mínim fins a final d'any no es produirà la declaració. Comptant que el jutge per instruir el sumari i proposar judici passarà el mateix nombre de mesos i aquest jutge es retira d'aquí a dos anys, que algú m'expliqui quan veurem tot aquest "merde" aclarit.
Perquè, quan el jutge es retiri sense haver portat a judici "tan insignes personatges", la causa passarà a un altre jutge que haurà de revisar-la i tornar a instruir sumari i després hi haurà recursos i es recorrerà al Suprem i ...... ...
Recordeu del cas Millet que el seu advocat va dir: A nosaltres ens interessa que el judici surti el més tard possible.
"La justícia és igual per a tots, però la seva aplicació varia en funció de a qui s'aplica" (Joan Fàbregas)

Rosa Mary ha dit...

Totalment d'acord , Avui mateix li han donat treball al Urdangarin els paissos arabs . Quan lo primer es tindre el passaport de baixa. Ara passaran un tempsfora, a sobre cobrant i de pas que la gent s'oblidi d'ells .