dimecres, 6 de març del 2013

Els periodistes planten Ana Mato a Nova York per no acceptar preguntes


La ministra ha canviat el protocol de la trobada a l'últim moment

Els corresponsals de mitjans espanyols a Nova York han plantat la ministra de Sanitat, Ana Mato, i l'han deixada sola a la sala de premsa, tan bon punt s'ha sabut que la ministra no acceptaria preguntes i que es limitaria a fer una declaració institucional. La trobada era prevista a la seu espanyola de les Nacions Unides.
Mato era a Nova York per a inaugurar la Comissió Jurídica i Social de la Dona (CSW) de les Nacions Unides. Fonts del govern espanyol han avisat aquest matí els mitjans de comunicació del canvi de protocol respecte al compareixença de la ministra, que es negava així a respondre cap pregunta dels periodistes. L'argumentació oficial d'aquest canvi ha estat el següent, segons que informa el diari El País: 'La ministra tenia pressa per agafar un avió cap a Madrid i només hi havia temps per una declaració breu als mitjans.' Els periodistes han fet servir l'etiqueta #sinpreguntasnohaycobertura per a explicar la plantada.

Sigui com sigui cal recordar que aquestes últimes setmanes Mato ha estat vinculada a la trama corruptiva Gürtel en un informe judicial de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia, UDEF, al qual ha tingut accés la Cadena Ser.

Segons aquest informe, la ministra hauria rebut uns cinquanta mil euros de la trama Gürtel entre els anys 2000 i 2004 en concepte d'habitacions d'hotel, viatges, lloguer de cotxes i, fins i tot, festes d'aniversari dels fills de Mato. Segons la policia, la trama també hauria contribuït al finançament del PP a Pozuelo. Entre les dades recollides per la policia i fetes públiques aquest divendres per la Cadena Ser destaquen bitllets d'avió i nits d'hotel a Dublin per 3.000 euros, i un viatge a Ginebra per 2.100.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4091763/20130305/periodistes-planten-ana-mato-nova-york-acceptar-preguntes.html

3 comentaris :

Unknown ha dit...

No volen donar la cara. No tenen vergonya

Anònim ha dit...

POCAVERGONA

Rosa Mary ha dit...

Tot vetat. Es pensen que a fora son iguals .Fan fastic tots plegats.

Salutacions Rafel i Anònim :)