dimecres, 25 de setembre del 2024

Mèxic veta Felipe VI en l’acte de presa de possessió de Claudia Sheinbaum

 

 

MÓN - ESPANYA

 

 

El govern espanyol ha decidit de no participar de la cerimònia a cap nivell · El 2022, López Obrador va suspendre les relacions amb Espanya

 

 


 

 

 

EUROPA PRESS

25.09.2024 - Actualització : 25.09.2024 - 11:37 h

 

 

 

El govern espanyol considera inacceptable que no s’hagi convidat Felipe VI a la presa de possessió de la presidenta electa de Mèxic, Claudia Sheinbaum, el primer d’octubre vinent a Ciutat de Mèxic, i per aquest motiu ha decidit de no participar en la cerimònia, segons que ha informat el Ministeri d’Afers Exteriors en un comunicat.

La candidata oficialista es va imposar en les eleccions presidencials del passat 3 de juny amb una àmplia victòria davant l’opositora Xóchitl Gálvez. A partir d’aquí, el president en funcions, Andrés Manuel López Obrador, va dir

que la nova presidenta electa podia reprendre les relacions bilaterals amb l’estat espanyol, que ell havia suspès el 2022 per considerar que no hi havia “una actitud de respecte” cap a Mèxic.

“Ara que hi ha canvis, hi ha una oportunitat amb la presidenta, Claudia Sheinbaum, que és una dona molt intel·ligent, molt respectuosa, molt fraterna, i a més coneixedora de la història de Mèxic i del món”, va declarar López Obrador en una conferència el juliol passat.

El mandatari va enviar el març del 2019 una carta a Felipe VI reclamant que Espanya admetés la seva responsabilitat històrica per les ofenses comeses durant la colonització i oferís “les disculpes o reparacions polítiques” que corresponguessin, una petició que no ha rebut mai resposta.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/mexic-veta-felipe-vi-acte-presa-possessio-clauida-sheinbaum/