diumenge, 16 de juny del 2013

‘Freedom Catalonia 2014'

El Punt Avui engega una campanya per fer un mosaic en el concert del Camp Nou

Volem que el món llegeixi ‘Freedom Catalonia 2014' i conegui la realitat catalana

El mural cobrirà tot el camp

16/06/13 02:00 - BARCELONA - Xevi Xirgo

Volem fer un mosaic al Camp Nou perquè el món ens escolti

El faran 90.000 persones i es desplegarà amb ‘Els segadors'

Òmnium Cultural posarà demà a la venda 30.000 entrades més per al Concert per la Llibertat del dia 29 al Camp Nou. Tot i que són entrades amb poca visibilitat (la majoria estan situades darrere l'escenari del gol sud), la previsió és que s'esgotin en molt poques hores, tal com va passar dies enrere, quan se'n van posar a la venda 60.000 i es van esgotar en un sol dia. El Concert per la Llibertat, amb un cartell de luxe que inclou una seixantena d'artistes, s'ha convertit en tot un esdeveniment de país i en un clam reivindicatiu que pretén tenir ressò mediàtic arreu del món, com ho va ser la manifestació de l'11 de setembre passat i com es preveu que sigui la cadena humana que l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) prepara per al setembre vinent.
El Punt Avui vol que el concert del Camp Nou, al qual assistiran 90.000 persones, sigui un crit al món i transmeti un missatge unitari. I és per això que, com ja s'ha fet en altres ocasions en aquest mateix escenari –sempre, però, coincidint amb partits de futbol–, volem que els 90.000 assistents participin en un immens mosaic que cobrirà tot el camp amb l'eslògan Freedom Catalonia 2014, en anglès perquè el món l'entengui i amb la data del 2014 perquè és la que ha de ser l'any en què Catalunya celebri la consulta per a la independència.
El Concert per la Llibertat començarà a les cinc de la tarda amb una fira d'entitats situada a l'exterior del Camp Nou, de manera que el públic ja pugui passejar per la zona a partir de mitja tarda i interessar-se pels múltiples productes “amb segell català” que s'hi podran veure. A partir de les sis de la tarda, l'organització ha previst que s'obrin les portes de l'estadi i que el concert pròpiament dit comenci a les vuit del vespre i s'allargui fins a mitjanit. Hi actuaran una seixantena d'artistes, entre els quals hi haurà Sopa de Cabra, Gossos, l'Elèctrica Dharma i Maria del Mar Bonet, per citar-ne només uns quants. Lluís Llach serà un dels principals protagonistes del concert, no només per la seva actuació –i pel que representa de rèplica a l'actuació que va fer al mateix Camp Nou l'any 1985–, sinó perquè altres cantants versionaran peces seves al llarg de la nit.
El moment àlgid es produirà cap a quarts de deu, quan just després dels parlaments soni Els segadors i al camp es desplegui el mosaic. Serà, segur, una de les imatges de la jornada que donaran la volta al món i que faran que el crit de llibertat traspassi les nostres fronteres.
Des que el 29 de juliol de l'any passat El Punt Avui va organitzar a Girona el concert Catalunya vol viure en llibertat, al qual van assistir més de quinze mil persones, la societat civil no ha parat d'expressar-se desacomplexadament, des de la mateixa manifestació de l'11-S fins al concert del Camp Nou de finals de mes. I és per això que el diari s'hi ha volgut implicar assumint, per convicció, per compromís amb el país i per línia editorial, els riscos econòmics d'una operació que ara es vol obrir a tota la societat. El mosaic no és el mosaic d'El Punt Avui; és el mosaic de la societat civil catalana, que es vol expressar lliurement al món. Per això (en trobareu més detalls a les pàgines següents), a partir d'avui mateix el diari obre una campanya per cobrir les despeses de l'operació, xifrada en més de quaranta mil euros, amb una fórmula que, a més, permetrà als que hi col·laborin disposar d'un record d'un acte que formarà part de la història del nostre país.

LES XIFRES

90.000
peces
formaran el mosaic que el diari patrocina.
40.000
euros
costa l'operació per fer que el món ens escolti.
5
euros
és el preu mínim perquè el teu nom surti en el mosaic.

“Volem un país més lliure i més radicalment democràtic”

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va agrair divendres a El Punt Avui la seva implicació en el concert fent possible la realització del mosaic. “És molt important traslladar al món que volem exercir el dret a decidir”, va dir la presidenta, que va afegir: “Volem exercir d'una manera més rotunda aquesta democràcia dels anys setanta, de la qual hem conegut les imperfeccions, i per això ara volem fer un pas endavant.” Casals va apostar per “un país més lliure i més radicalment democràtic” i va considerar “un moment clau de la història” el concert del 29-J. Joan Vall, conseller delegat d'Hermes Comunicacions, empresa editora del diari (a la dreta
de la foto), va reiterar en el moment de la signatura del conveni per a la realització del mosaic la importància d'anunciar en veu alta, com recull la línia editorial del rotatiu, la necessitat que el país s'expressi lliurement i exerceixi el dret a decidir. Vall es va mostrar convençut que la societat civil és ara la protagonista clau del gir que està fent el país. A
la foto, Xevi Xirgo, director del diari; Muriel Casals, i
Joan Vall.
Darrera actualització ( Diumenge, 16 de juny del 2013 02:00 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/654824-freedom-catalonia-2014.html 

P.D = Un sol crit el dia 29 al Camp Nou entre cançó i cançó. I el mateix crit el dia de la cadena humana:
DE!!-CLA!!-RACIÓUNI!!-LA!!-TERAL!!-DE!!-CLA!!-RACIÓUNI!!-LA!!-TERAL!!-DE!!-CLA!!-RACIÓUNI!!-LA!!-TERAL!!..
.