diumenge, 16 de juny del 2013

Duran, un problema a l’eix Mas/Junqueras

UDC demana als partits que deixin de qüestionar i "amenaçar" Duran. Pelegrí assegura que el partit democratacristià està compromès amb la consulta, el programa i el pacte amb ERC

UDC ha demanat als partits que deixin "d'amenaçar i qüestionar" el president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, "i respecti la seva opinió". El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha estat l'encarregat de defensar aquest diumenge la figura de Duran i la posició d'un partit democratacristià "que aposta clarament per la consulta". Paral·lelament, Pelegrí ha assegurat també que UDC manté al 100% el seu compromís amb el programa electoral que comparteix amb Convergència, el pacte amb Esquerra i la celebració de la consulta. No obstant això, el secretari general d'UDC ha apostat per esperar que hi hagi una majoria suficient a favor del sí. 
Duran distorsiona el procés i desgasta al President Mas

Tant sols cal llegir els mitjans de comunicació d’aquest diumenge per entendre el punt dèbil del president Mas, tots els comentaristes o mitjans que estan en contra del dret a decidir i dels procés sobiranista tenen en les declaracions de Duran la seva font d’inspiració, les declaracions del líder demòcrata cristià permeten especular, aquí en teniu uns exemples.

El Periódico: “Diversos ministres demanen a Rajoy un gest amb Mas”

Per dia a continuació, És un alleujament per al PP que Duran i Lleida s’atrevís a trencar la seva històrica alianza amb els convergents”,  o aquest altre titular per la confusió, Membres del govern espanyol perceben en el líder de CiU signes d’evolució cap a una postura més raonable” és veu que El Periódico considera que l’exercici del dret a decidir no és raonable.

La Vanguardia: “Fins i tot Puig aposta per celebrar la consulta “al més ràpid possible””

Resulta que fa uns dies, el diari de capçalera del Grup Godó va presentar el conseller Puig com un dels membre del Govern que volien retardar la consulta, van faltar a la veritat i ara tenen que titular això, “fins i tot....”

I el sempre ben informat Jordi Barbeta, malgrat que no sempre ho diu tot escriu aquest diumenge: “Mas necessita encertar l’administració del temps i en l’utilització al seu favor dels excessos de l’adversari, que és, a més del suport popular, la seva carta guanyadora. Ho deia Sun Tzu en l’art de la guerra: “Si una força petita fa l’atac obstinat, finalment serà capturat per la força més gran, però si utilitzes l’enemic per derrotar l’enemic seràs poderós per tot arreu on vagis” i afegim malgrat Duran i Lleida.