dilluns, 4 de febrer del 2013

Mentre aconseguim la sobirania


Mas reivindica la tasca que fa el Govern al marge del procés sobiranista


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat l'acte de Nissan convocat aquest dilluns per la companyia per fer oficial l'anunci de l'adjudicació d'un nou model de la planta de Barcelona, per reivindicar la tasca que fa el Govern de la Generalitat al marge del procés sobiranista. "El Govern destina tantes hores a Nissan com a qualsevol altre cosa", ha expressat Mas dirigint-se a "tots aquells que a vegades s'atabalen i diuen el Govern només se centra en determinades coses". En aquest sentit, Mas ha insistit en què el Govern ha destinat tantes hores a aconseguir que vingués el nou cotxe a la planta de Barcelona que en qualsevol altre qüestió com aquesta de política industrial.  
  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat de "política industrial amb majúscules" l'anunci fet aquest dilluns per la direcció al Japó de Nissan, que confirma l'adjudicació d'un turisme a la planta de Barcelona. Més enllà de la inversió, de 130 milions d'euros, i dels 1.000 de llocs de feina directes i 3.000 d'indirectes que es crearan, Mas també ha destacat que l'anunci és la demostració que "Catalunya és i segueix sent, malgrat el que es diu, un país atractiu i fiable". La direcció de Nissan ha afirmat que la producció d'aquest primer turisme a Barcelona, a partir del juliol del 2014, situarà la planta com a "referent" dins del grup, i li obre las portes a noves adjudicacions.

Durant l'acte oficial de l'anunci a Nissan davant dels mitjans, Mas ha destacat que la inversió de Nissan és "política industrial amb majúscules" perquè és una inversió que crea llocs de treball en la indústria del país des de la base tecnologia i l'exportació. I en aquest sentit, ha afegit, que l'anunci per part de la direcció japonesa de dur finalment la producció del nou model a Barcelona demostra que Catalunya és un país "atractiu i fiable" per les companyies internacionals. "Atractiu, pel que som, i fiable, per com actuem", ha afegit.

El president ha explicat que no perdre aquesta inversió era "bàsic" per a Catalunya i que, per aquest motiu, ell mateix ha estat seguint personalment la negociació i també ha estat una qüestió primordial pel conseller actual d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. "Va ser el primer que li vaig dir quan el vaig nomenar", ha dit, "que s'ocupés de Nissan".

Mas ha reconegut que el procés de negociació ha estat llarg i sovint amb grans dificultats però ha volgut donar la seva enhorabona a la direcció de Nissan, perquè des del primer moment van creure en les potencialitats de Barcelona pel projecte; als sindicats, per la seva "actitud positiva" al llarg del procés i trobar solucions i finalment, també, al conseller Puig i sobretot al secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i al seu equip perquè "sense vosaltres això no hauria acabat amb èxit", ha afirmat.

Finalment, Mas ha destacat que la llarga negociació i l'èxit final de Nissan demostra que "quan som capaços de col·laborar amb generositat som un país que troba solucions". I ha instat al conjunt de la societat i sectors econòmics a prendre's l'exemple de Nissan com una "injecció de moral".

1.000 llocs de feina directes a partir del juliol del 2014

El conseller director general de Nissan a Espanya, Frank Torres, ha confirmat a la premsa que la planta de la Zona Franca de Barcelona començarà a fabricar el nou model, un turisme familiar compacte, a partir del juliol del 2014. El projecte suposarà 1.000 llocs de feina directa i 3.000 d'indirecte, entre les empreses auxiliars del sector, així com una inversió de 130 milions d'euros.

Torres ha destacat que l'objectiu del projecte és produir unes 80.000 unitats l'any d'aquest model el que suposarà que la planta barcelonina assoleixi, els propers anys, la xifra rècord de 200.000 unitats de vehicles l'any, el seu "màxim nivell de rendiment". A banda, i per les mateixes dates, la factoria catalana també produirà 24.000 unitats més de la furgoneta pick-up que ja va ser adjudicada pel mercat europeu i que en aquest cas s'exportaran a l'Orient Mitjà.

El directiu de Nissan a Espanya ha destacat que totes aquestes inversions i noves produccions no s'haurien aconseguit sense l'acord de competitivitat assolit la setmana passada amb els sindicats i que ha estat fruit, ha afegit, de la "responsabilitat" i el "consens" de tots.

I ha avançat que amb aquest acord i amb l'adjudicació del turisme -la fàbrica catalana només produïa fins ara vehicles industrials i tot terrenys-, la planta de Barcelona posa les bases d'una nova etapa en que es posiciona com un "referent competitiu" dins del grup. Una posició que, segons Torres, permetrà rellançar la planta per poder obtenir noves adjudicacions.

Torres ha finalitzat el seu discurs donant també les gràcies als representants de la direcció i als sindicats que han estat duent el llarg procés de negociació, i de forma personal, al president Artur Mas, per la seva implicació personal.

Nissan ha celebrat aquest dilluns a la planta de la Zona Franca un acte per oficialitzar l'anunci de la direcció del Japó d'adjudicar finalment el nou model a Barcelona. Un acte protocol·lari que ha comptat amb una important presència d'autoritats, representants sindicals, entre ells els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, i també treballadors.

A banda de Ramon Bonastre i el conseller Felip Puig, l'acte ha comptat també amb al presència del secretari general d'Indústria del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, Luís Valero. El número dos del ministeri ha volgut destacar que l'èxit de la inversió es també fruit de la col·laboració entre els governs estatal i autonòmic i ha aprofitat l'avinentesa, per demanar al Port de Barcelona que rebaixi les taxes de determinats vehicles que s'exporten des d'aquí.