dimarts, 5 de febrer del 2013

Les frases més desafortunades de Rajoy

Des dels 'filets de plastilina' a 'els catalans fan coses' passant per 'ETA és una gran nació'


Vídeo del mal tràngol de Rajoy amb Merkel parlant sobre Bárcenas.



El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha passat avui un tràngol quan ha hagut de respondre per primera volta preguntes sobre el cas Bárcenas al costat de la presidenta alemanya, Angela Merkel. Responent una qüestió, ha dit: 'Tot és fals, tret d'alguna cosa.' I això ha fet que a Twitter s'escampés com una reguera de pólvora l'etiqueta en espanyol #SalvoAlgunaCosa. No és la primera vegada que Rajoy es fa un embolic amb les paraules, que té lapsus importants o que deixa anar expressions desconcertants. N'hem fet un petit recull històric.
Rajoy era vice-president del govern d'Aznar el novembre del 2002, quan esclatà la crisi del Prestige. Aleshores va parlar del vessament de fuel dient-ne 'filets de plastilina'.






L'11 de juny de 2007, després d'haver-se reunit amb el president espanyol d'aleshores, José Luis Rodríguez Zapatero, arran del trencament de l'alto-el-foc d'ETA, Rajoy va dir això:





De l'oposició estant, Rajoy digué que el govern de Zapatero volia apujar l'IVA (cosa que ha acabat fent el seu govern). I va arribar a dir que els nens es quedarien sense llaminadures, amb una expressió que no fa gaire que ha fet fortuna…





Rajoy no semblava que fos conscient de la presència dels micròfons quan, ara fa un any, parlava amb el primer ministre finlandès de la reforma laboral que enllestia el seu govern. 'Això em costarà una vaga', va dir.





En la campanya electoral catalana del 25-N el PP va preparar un vídeo en què uns quants dirigents expressaven admiració per Catalunya i pels catalans. Rajoy va dir dels catalans que 'fan coses'...






Fa poc, Rajoy va parlar del govern cubà en una conferència de premsa conjunta amb el president del Perú, Ollanta Humala...






I, sense que n'hi hagi constància en vídeo, s'atribueix a Rajoy el cèlebre sms a Luis de Guindos quan negociava el rescat bancari d'Espanya, en què deia: 'Espanya no és Uganda'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4080974/20130204/frases-desafortunades-rajoy.html