dilluns, 4 de febrer del 2013

La senyera transparent

Salvador Cot | Actualitzat el 04/02/2013

La senyera transparent

Tot indica que Oriol Pujol pot ser imputat pel cas ITV. En aquest cas Pujol farà bé d'enretirar-se del primer pla de la política activa. De fet, la societat ha de pressionar perquè les persones que hagin de gestionar la democràcia siguin, només, les que puguin mostrar un currículum immaculat. I això val per a qualsevol partit, però especialment per als que estan dins l'àmbit del catalanisme, els únics que tenen el mandat i la responsabilitat de canviar les regles de joc.

Catalunya ha iniciat un procés d'emancipació política que, a banda d'assegurar un futur de plenitud nacional, ha de portar a un nou estat que neixi lliure dels condicionants de la transició espanyola. Sense pactes vergonyants, sense lleis de punt i final i sense privilegis heretats. I amb tota la transparència que implica una democràcia avançada i de qualitat. L'impulsor principal d'aquest moviment -tant des del carrer com des de les urnes- és el poble i, per tant, l'exigència sobre les elits serà absoluta. Tothom qui es va manifestar la Diada considera que té una acció d'aquest futur estat. I, en conseqüència, n'exigirà la màxima qualitat democràtica.

S'acosten temps més durs encara. I hem de ser conscients que venim d'un fangar. Però, com diu Oriol Pujol, ningú no s'ha de poder embolicar amb la senyera. Perquè la senyera serà transparent, o no serà.