dimarts, 5 de febrer del 2013

Bárcenas apareix en una televisió espanyolista per dir que el quadern no existeix


Diu a 13 TV que la lletra no és seva i que es va embutxacar 22 milions per la seva habilitat en borsa


L'ex-tresorer del PP, Luis Bárcenas, ha concedit la primera entrevista després de la publicació de la suposada comptabilitat oculta del PP a 13 TV, la televisió de la conferència episcopal espanyola que competeix amb Intereconomía per un mateix segment d'audiència. Bárcenas va negar que la lletra que apareix a la llibreta publicada per El País sigui seva. 'Aquest quadern ni existeix ni ha existit i en conseqüència aquesta lletra no és meva. Nego que sigui la meva lletra i estic disposat a prestar-me a qualsevol prova cal·ligràfica que pugui aclarir aquest assumpte', ha dit.
L'ex-tresorer celebra que el partit hagi posat en marxa auditories internes i externes perquè 'es demostrarà que tota la comptabilitat del PP és transparent'. Al seu parer, 'hi ha una operació per desprestigiar el partit i el president del govern d'Espanya'.
Vídeo de l'entrevista a 13 TV. Comença al minut 3:45




Sobre els comptes a Suïssa, Bárcenas assegura que són diners personals seus, que corresponen a una cartera de valors, en què s'han generat plusvàlues i s'han reinvertit els diners, fins a arribar en un moment als 22 milions d'euros. 'Justificaré els ingressos en seu judicial', ha afegit.

Per explicar que tingui tants diners en un compte a Suïssa, diu que 'només el 2007 amb dues operacions bursàtils' es va embutxacar 6 milions d'euros de benefici. Assegura que ha guanyat els diners 'honradament' però alhora admet que no va complir amb hisenda. 'No tenia cap incompatibilitat, m'he dedicat tota la vida a fer negocis i són aliens al PP', ha reblat.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4081036/20130205/barcenas-apareix-televisio-espanyolista-dir-quadern-existeix.html