dissabte, 2 de febrer del 2013

1, 2, 3... rodant Independència 2014


Primeres passes del projecte cinematogràfic 'Quan convé seguem cadenes', dirigit per Antoni Verdaguer, que explicarà els fets que duran a un Estat català

 

 
Miquel Sitjar, Jordi Martínez i Antoni Verdaguer Foto: Joan Manel Oller
 
El director terrassenc Antoni Verdaguer encapçala Independència 2014, un projecte per fer un llargmetratge de ficció titulat 'Quan convé seguem cadenes' que arribi als cinemes. El guió s'estructura a partir de la successió de fets que portaran a un Estat català lliure i creat a partir de la voluntat popular.
El tràiler es roda aquest cap de setmana, gairebé en la seva totalitat, a Terrassa. El lloc de treball del director del Centre Cultural es converteix en la seu del Centro Nacional de Inteligencia, on es rep una trucada del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El cim de la Mola i la muntanya de Sant Llorenç es transformen en Navacerrada.



Tres escenes es van treballar divendres, tres dissabte i una diumenge a Navàs. El rodatge es fa en magatzems -reconvertits en espai de trobada de l'espanyolisme més recalcitrant-, cases particulars i el Raval de Montserrat de Terrassa, on un grup de gent demana a l'alcalde les urnes per votar sobre la independència. És l'Ajuntament egarenc, però el director diu que podria ser qualsevol del país. La resta d'escenes es rodaran al camp del Barça en un dia de partit, segurament el 10 de febrer, i a Barcelona.
La llista d'actors és extensa. Entre divendres i el cap de setmana n'hi participen 22. Entre ells, algunes de les primeres espases del país: Toni Albà, Montserrat Carulla, Sílvia Bel, Miquel Sitjar, Jordi Martínez, Carme Sansa, Joan Massotkleiner, Txe Arana i Fermí Fernández, entre d'altres. Tots col·laboren desinteressadament.
Antoni Verdaguer apunta que hi ha d'altres noms de gran potència mediàtica, però vol que sigui una sorpresa. A més, espera algunes confirmacions importants.
'Quan convé seguem cadenes' porta uns mesos de gestació i el guió es fa a tres bandes, on a més del mateix Verdaguer hi participen Manel Bonany -guionista de sèries com "Ventdelplà" o "Serrallonga"- i el periodista Salvador Cot, director de Nació Digital i impulsor de La Torre.

El guió i el projecte en general compten amb l'assessorament de l'escriptor i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes Jaume Cabré i del sociòleg terrassenc Salvador  Cardús. La pel·lícula tindrà un final feliç,  "la proclamació de la independència", segons Verdaguer. La intenció, però, no és fer cap crònica política, sinó explicar el període previ a la proclamació "a partir de les vivències de la gent". Un dels promotors és Isaac Albert, president de la Societat Cultural Independència 2014.
"La teranyina" i "L'escot"
Antoni Verdaguer és un director català de llarg recorregut, que es va estrenar en el cinema comercial amb "L'escot" (1987), una adaptació d'una novel·la de Maria Jaén.
A partir  d'aquí, Verdaguer va dirigir "La teranyina", sobre un llibre de Jaume Cabré, o "Havanera 1820", basada en un text del mateix autor. Ha estat el responsable de nombrosos documentals i sèries de televisió per a productores de diversos països.

http://www.naciodigital.cat/noticia/51371/rodant/independ/ncia/2014