dilluns, 20 d’agost del 2012

El Govern Espanyol tanca la porta al pacte fiscal i Mas pot participar #11s2012

Descarta estudiar un nou model de finançament fins que no s’acabi l’actual, a finals de 2015. El PP enterra el pacte fiscal del President Mas.


És la resposta a una pregunta parlamentaria del senador socialista Francisco Fuentes Curbelo que es va interessar per aquest assumpte després de la trobada entre Mariano Rajoy i el President de les Illes Canàries, Paulino Rivero. La resposta a la pregunta és molt clara i contundent, fins que no es conegui el resultat de l’actual model de finançament, no és farà cap avaluació o modificació i això no serà abans de finals de 2015. Una nova patacada a la proposta del president Mas, s’acosta sens dubte l’hora de la veritat, “o caixa o faixa.” El marge de l’actual govern és cada cop menor, les discussions sobre el #11s2012 ja no tenen sentit, Espanya tanca la porta i Catalunya té un únic camí, l’Estat Propi
Espanya diu no al pacte fiscal

En aquest enllaç podeu llegir la resposta completa a la pregunta del senador socialista Francisco Fuentes Curbelo, fins a finals de 2015 no començarem a avaluar l’actual model, i aleshores ja decidirem, el pacte fiscal no toca.

Felip Puig veu "possible" que Mas assisteixi a la manifestació de l'Onze de Setembre

El conseller d'Interior titlla la Diada de "transcendent" i alerta Espanya que s'encara a una de les "últimes oportunitats" per construir un projecte plurinacional i confederal. Però Espanya ha dit no al pacte fiscal.

El president de la Generalitat, Artur Mas, podria assistir a la manifestació de l'Onze de Setembre. Ho ha anunciat el conseller d'Interior, Felip Puig, en declaracions a Catalunya Informació. "És possible que a segons quin actes institucionals i socials hi sigui, però la decisió la prendrà ell", ha sentenciat. El titular d'Interior considera que la Diada d'aquest anys és "transcendent" i que "marcarà història" com ho van fer els 11-S del 1976 i del 1977 en obrir les portes a l'estat de les autonomies. Puig reconeix que alguns ciutadans es manifestaran "per la independència" i alerta Espanya que s'encara a "una de les últimes oportunitats per construir un projecte plurinacional i confederal".