dilluns, 21 d’agost del 2017

La descoordinació entre policies a Barcelona preocupa el Senat dels EUA(Video)



ATAC TERRORISTA



Antoni Maria Piqué
Barcelona. Dilluns, 21 d'agost de 2017



















La manca de coordinació entre les forces de seguretat espanyoles i els Mossos ja preocupa a Washington. El senador Ben Cardin, el demòcrata sènior al comitè d’Afers Exteriors del Senat, es va queixar aquest diumenge que les autoritats espanyoles no reaccionessin amb més eficàcia i competència amb la informació que la CIA els havia facilitat. “És inacceptable que amb els senyals que havíem vist encara passin tragèdies com aquestes”, explica Cardin a l’informatiu dominical del canal Fox News.














“Clarament, aquí se’ns escapa alguna cosa i hem de saber qué es”, diu Cardin en ser preguntat pel conductor del programa sobre el nivell de confiança que li mereixen les els governs europeus.



L'estira i arronsa entre el ministeri i el departament d'Interior es va agreujar des de principis d'aquest any, com ha explicat Público. El ministeri ha privat als
Mossos d'Esquadra d'accés a les dades i recursos del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i tampoco els ha permés integrar-se al sistema Europol. A més a més, feia vuit anys que no es reunia la Junta Seguretat, un organisme de coordinació entre ministeri, departament i forces de seguretat. La convocatòria d'aquesta junta depén del ministeri, que ha donat allargues malgrat la insistència del Govern català.



Inacceptable

 

 

“El que va a passar a Espanya ens indica que necessitem millorar en el seguiment de la informació i com la compartim [amb els nostres aliats]. Hem de fer el seguiment de com els nostres aliats utilitzen aquestes informacions”. Mentre Cardin parla, el rètol a la pantalla diu “oficials failed to detect”, l’administració pública no ho va saber detectar, en referència al complot terrorista.



El presentador de l’informatiu es queixa que “fa dos mesos, la CIA va avisar les autoritats a Barcelona que estiguin alerta i res no va canviar. Una casa va esclatar la nit del dimecres i no s’hi va fer res”. Està mig desinformat, òbviament, però manifesta el nivell d’inquietud amb què a Washington debat aquesta qüestió. Val a dir que es tracta de Fox News, un canal descaradament favorable a Trump i que Cardin arrenca la seva entrevista amb una cleca a la política exterior del president, de qui insinua que s'aliena els aliats tradicionals dels EUA
The Washington Post recull les declaracions de Cardin en aquest mateix sentit:



“El recent atemptat terrorista a Barcelona és "inacceptable" tot considerant la [informació d’]intel·ligència de què disposaven els Estats Units”, diu el diari de la capital nord-americana.









Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/societat/descoordinacio-policia-mossos-senat-eua_184350_102.html