dimecres, 28 de juny del 2017

Santamaría: “Prou problemes hi ha a la vida perquè a sobre la Generalitat te n'afegeixi”



REFERÈNDUM







El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dimecres, 28 de juny de 2017




















La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, ha carregat aquest dimecres contra l'independentisme i ha assegurat que “prou problemes hi ha a la vida perquè la Generalitat te n'afegeixi”. En una compareixença des de Roma, la vicepresidneta ha donat la culpa a la Generalitat per la manca de diàleg i d’entesa entre els dos governs. “Si la Generalitat està disposada a obviar propostes inconstitucionals i defensar la seva proposta dins d’un marc legal, l’entesa és possible”, ha deixat clar Santamaría, que ha puntualitzat: "Depèn del president de la Generalitat que ens puguem entendre o no”.



En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern ha posat l’exemple del País Basc, que “no ha fet cap aposta fora de la llei i amb qui l’entesa ha estat possible”, ha reconegut. "En canvi, qui només vol sí o
sí referèndum i no vol una altra cosa, és complicat poder-hi dialogar”, ha rematat.



Santamaría, ha comparegut davant dels mitjans a la Ciutat del Vaticà on assistirà a la cerimònia de nomenament dels cinc nou cardenals, entre ells l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella. En aquesta compareixença, Santamaría ha atacat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de “no treballar pel conjunt de catalans i fer-ho només per una minoria”. A la vegada, li ha recordat que “les minories poden treballar per convertir-se en una majoria, però no poden passar per sobre de la majoria ni de la llei”.



La vicepresidenta del Govern espanyol també ha aprofitat per instar a Puigdemont que no porti a terme l’acte del dia 4 juliol on el Govern donarà tots els detalls sobre el referèndum.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/santamaria-dialogar-referendum_169935_102.html