dimecres, 28 de juny del 2017

La Fiscalia demana al Suprem que no admeti el recurs de Mas, Ortega i Rigau



JUDICI AL 9-N







El fiscal del 9-N rebutja els arguments de les defenses i assegura que el recurs no té base








| 28/06/2017 a les 14:55h




Irene Rigau, Joana Ortega i Artur Mas, entrant al TSJC. Foto: Adrià Costa



La Fiscalia ha presentat aquest dimecres davant del Tribunal Suprem un escrit on demana a la Sala Segona que no admeti el recurs que l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau van presentar contra la sentència del 9-N del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC). 



Al seu escrit, on també s’oposa a la celebració d’una vista oral, el fiscal argumenta que el recurs no té “fonaments” perquè bona part de les qüestions van ser resoltes durant el judici –i posterior condemna- a l’exconseller Francesc Homs, i nega que s’hagi produït indefensió dels condemnats.



L’escrit de la Fiscalia, de 54 pàgines, rebutja els arguments del recurs d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau negant, entre altres, que el TSJC cometés cap error de procediment en no acceptar com a
prova documental l’ofici de la Junta de Fiscals de Catalunya del 27 de novembre del 2014, que van tancar la porta a formular cap querella contra el 9-N.




Segons la Fiscalia, la queixa per aquest fet “no té fonament” perquè ja es va resoldre durant el judici a Francesc Homs i perquè és un document “de deliberació interna” dels òrgans del ministeri fiscal i perquè la Fiscalia de Catalunya va acabar canviant de criteri per ordre del fiscal general de l’Estat.




La Fiscalia també rebutja els arguments de Mas, Ortega i Rigau sobre el fet que el Tribunal Constitucional (TC) no els va enviar un requeriment personal. Segons el fiscal, independentment d’aquest fet, el TC “és un òrgan amb potestat jurisdiccional en matèria constitucional i les seves resolucions són executives”. “N’hi ha prou amb una lectura contextualitzada de la providència dictada pel TC per captar l’abast del que està prohibit”, sosté, i “l’objecte de la suspensió era inequívoc”.




Per últim, rebutja que els condemnats no volguessin desobeir la sentència del TC. Segons el fiscal, la sentència del TSJC deixa clara “la voluntat de desobeir” i hi ha “diversos elements” que justifiquen la comissió d’un delicte de desobediència, principalment el fet que “els termes literals de la providència del Tribunal Constitucional eren absolutament clars”.







Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/133899/fiscalia/demana/al/suprem/no/admeti/recurs/mas/ortega/rigau