dissabte, 20 de maig del 2017

La CUP fa una conferència internacional per fer visible el suport al referèndum



PAÍS - PRINCIPAT







Hi participaran organitzacions d’Alemanya, Islàndia, Escòcia o Polònia, entre d’altres 















Per: Redacció 

20.05.2017  02:00





La CUP fa avui una conferència internacional per fer visible els suports internacionals al referèndum del setembre. Sota el títol ‘Sobirania popular i autodeterminació. Canvi  polític a la regió euro-mediterrània’, la CUP reuneix partits polítics, organitzacions i acadèmics de l’esquerra alternativa europea.



Entre els participants, hi haurà noms com Jutta Ditfurth, fundadora dels Verds Alemanys; Maciej Bartkowski, especialista en resistència no violenta de la Johns Hopking University; Ryia Hassan, del moviment BDS internacional en favor de Palestina; i representants de les organitzacions Interventionistische Linke (d’Alemanya); Razem (de Polònia); RISE (d’Escòcia), el Partit Pirata (d’Islàndia), Via democràtica (del Marroc), entre d’altres.













Joan Coma, regidor de Capgirem Vic-CUP i un dels coordinadors de les jornades, que van començar ahir, ha explicat que volen construir complicitats d’àmbit internacional que permetin debatre, des de la diversitat, sobre qüestions com la sobirania popular, l’autodeterminació, la Unió Europea, l’euro, i també la desobediència com a eina d’acció política.



La jornada d’avui es divideix en quatre conferències, una de partits i organitzacions, sobre la Unió Europea i l’euro; una amb acadèmics i activistes sobre l’ús de la desobediència civil; una amb partits sobre sobirania popular; i una conferència final sota el lema ‘referèndum sí o sí’.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-cup-fa-una-conferencia-internacional-per-visualitzar-el-suport-al-referendum/