dijous, 11 de febrer del 2016

La Guàrdia Civil entra a la seu del PP de Madrid per requisar l'ordinador de l'exgerent

ARA / AGÈNCIES Madrid

També han entrat a casa seva i als pisos del gendre de l'empresari Juan Miguel Villar Mir, Javier López Madrid.

 





Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre, presidenta del PP de Madrid / EFE


Beltrán Gutiérrez. El propi Beltrán, cessat el 7 d'octubre, ha estat present en l'entrada policial a la seu del partit. De fet, ja havien entrat abans al seu domicili particular, i també han entrat al domicili de l'empresari Javier López Madrid, gendre del també empresari d'OHL Juan Miguel Villar Mir, en el marc de l'anomenada operació Púnica, en què es va desarticular una suposada trama corrupta encapçalada per l'exsecretari general del PP de Madrid, Francisco Granados.

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil s'han personat aquest dijous a la seu del PP de Madrid i s'han endut l'equip informàtic de l'exgerent regional dels populars,

Les fonts judicials citades per l'agència Europa Press afegeixen que els escorcolls s'han estès també a
dependències de l'empresa OHL, esquitxada també en el cas de suposats pagaments il·legals al PP denunciats pel també exgerent Luis Bárcenas.

Els escorcolls s'han realitzat per ordre del jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco. Tant Lóipez Madrid com Beltrán Gutiérrez estan immersos en una investigació de l'Audiència per l'ús de les 'targetes black' de Bankia. En aquestes actuacions, que han estat declarades secretes pel jutge Velasco, no hi ha previstes detencions. La seu del PP de Madrid està ubicada en el mateix edifici on hi ha la seu del partit a nivell estatal, al carrer Génova de Madrid.

El PSOE no ha trigat en reaccionar. El portaveu d'economia dels socialistes al Congrés, Pedro Saura, ha assegurat que ja " no queda ni una planta de Génova que no estigui afectada per la corrupció". Per aquest motiu, ha exigit al líder dels populars, Mariano Rajoy, que "assumeixi responsabilitats polítiques" i " se'n vagi a casa definitivament".


Enllaç noticia :