divendres, 27 de novembre del 2015

Demanden Societat Civil Catalana per impagaments

per Gemma Aguilera 27 de Novembre 2015 a les 18.50 h

Marcus Pučnik presenta una demanda civil perquè SCC li deu 1.139,48 euros en concepte de desepeses quan va treballar com a responsable internacional de premsa entre el 2014 i el març de 2015.





Marcus Pučnik, soci fundador de Societat Civil Catalana   |   Jordi Borràs






Societat Civil Catalana (SCC) deu a un dels seus socis fundadors, Marcus Pučnik, 1.139,48 euros en concepte de despeses de material i de transport que va avançar entre el juny de 2014 i el 27 de març de 2015, data en què va ser acomiadat laboralment de l'entitat. El Món ha pogut saber que avui, vuit mesos després de reclamar-ne el pagament en reiterades ocasions, l'advocat de Pučnik ha presentat una demanda civil en un jutjat de Barcelona per reclamar les quantitats a l'entitat presidida per Rafael Arenas.

Pučnik va ser el responsable internacional de premsa de l'entitat unionista, però va ser acomiadat quan començava a dubtar dels vincles de SCC amb l'extrema dreta. "Em van
acomiadar el 27 de març de 2015 i en aquell moment vaig avisar-los que quedaven aquestes despeses pendents de pagament, i em van respondre que desseguida donarien l'ordre de pagament. Però no ha estat així. De fet, coincidia amb el fet que jo començava a investigar pel meu compte els vincles de SCC amb l'extrema dreta, motiu pel qual, en difondre les meves observacions a les xarxes, em van caure al damunt insults, mentides i rumors", explica Marcus Pučnik a El Món.

Des del moment en què es fa públic que l'exsoci fundador està investigant aquests vincles, perd el contacte via correu electrònic que mantenia amb l'entitat per reclamar els diners. "Ja no rebo més respostes, fins avui, que han passat vuit mesos". L'entitat va estar a punt de pagar, i de fet, l'advocat de l'extreballador va veure el xec i en té una fotocòpia, "però quan van aparèixer informacions sobre la meva investigació a El Món, el xec mai no va tornar a aparèixer", assegura.

Marcus Pučnik està convençut que "SCC ha intentat pressionar-me amb aquests diners per fer-me callar, i com que no ho ha aconseguit, ara em vol castigar". I això passa, afegeix, en "una organització que insisteix tant en la llibertat d'expressió i que diu que defensa l'Estat de dret". Pučnik no contempla la possibilitat que SCC no tingui diners per pagar, i atribueix l'impagament a una represàlia per oposar-se als seus vincles amb l'extrema dreta.

Sobre aquesta qüestió, denuncia que per comptes de "fer net amb la seva actitud envers l'extrema dreta, persisteixen en l'error i no se'n distancien, un fet que demostra la seva la incompetència política i deixa clar que són igual de dolents en el nivell personal-laboral".

Si Marcus Pučnik obté la raó als tribunals, Societat Civil Catalana haurà de pagar el deute, però també els honoraris de l'advocat del demandant, perquè es tracta d'una demanda civil.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/11/demanden_societat_civil_catalana_per_impagaments_154219.php