dijous, 3 de setembre del 2015

Rajoy es decanta per convocar les generals el 20 de desembre

ARA Madrid







"Un cop aprovats els pressupostos generals de l'Estat, convocaré eleccions i això serà al desembre". D'aquesta forma Mariano Rajoy ha confirmat en una entrevista a la cadena Cope les seves previsions, que porten a pensar que els comicis siguin el 13 o el 20 de desembre. Aquesta segona data seria la més factible, segons ha donat a entendre Rajoy. " És el més probable, que siguin el 20 de desembre", ha concedit finalment a Carlos Herrera.

El cap de l'executiu s'ha referit també a la política de pactes en un moment en què el PP acusa una certa solitud a les Corts, on per ara té majoria absoluta. Ha recordat que l'any 1996 José María Aznar va governar "amb 156 escons [vint per sota de la majoria absoluta] i amb el suport de tres partits diferents", en relació a CiU, el PNB i CC. S'ha mostrat predisposat a pactes per assegurar-se la governabilitat i ha afirmat que per les enquestes "millora la percepció ciutadana del PP".


Rajoy també s'ha referit a la situació a Catalunya per reiterar la seva posició enmig de severes crítiques a Mas. "No puc dialogar amb ell perquè demana contractes d'adhesió a les seves propostes, com ja va fer amb el 9-N o el concert. I a mi no em queda altra que no dir no per respecte a la llei", ha afirmat.

Sobre la independència ha recordat que implica "quedar fora de la UE", però que aquest "disbarat" no passarà i que seria només " una fugida endavant". Pel que fa a la  reforma del TC perquè aquest pugui obligar a complir les seves sentències i imposar sancions com ara inhabilitar càrrecs públics, s'ha sorprès de no trobar el suport del PSOE, que segons ell sabia que la iniciativa es presentaria: "Em sorprèn que el PSOE no entri al fons,  sinó a les formes de si s’ha presentat un dilluns o quan", ha lamentat. Pel que fa a les mesures coercitives que pugui prendre, ha indicat que ell com a president espanyol complirà la seva obligació " de forma intel·ligent i proporcionada".

En relació a la corrupció ha admès que l'assumpte ha "fet mal" al PP i ell ha pres les mesures oportunes, cosa que ha indicat que no han fet ni Mas ni CDC, "que sempre busquen culpables del que els passa fora". " Algun jutge va ordenar entrar a la seu del PP sent jo president del govern perquè això és un país seriós amb una justícia independent", ha afirmat per rebatre les acusacions de guerra bruta.


Enllaç noticia :