dijous, 3 de setembre del 2015

Rabell i Colau, estratègia conjunta per fer punxar la manifestació de la Meridiana

Dijous, 3 de setembre de 2015 17:35 h

El líder de Catalunya Sí que es Pot tampoc anirà a la cita de l’11 de setembre, en una decisió que pot haver dictat Pablo Iglesias


Lluís Rabell tampoc anirà a la manifestació independentista de l’11 de setembre. El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot s’uneix així a Ada Colau en la voluntat de fer punxar la mobilització, encara que tots dos han fet servir el pretext de relacionar-la amb la candidatura de Junts pel Sí i Artur Mas. Una estratègia coordinada per fer decaure l’ànim de la ciutadania sobiranista, titllar a posteriori de fracàs la marxa si no suma tanta afluència com l’any passat, i intentar caçar ja en campanya votants desil·lusionats. 






 Rabell i Colau van donar suport a la marxa l'any passat

L’estratègia és paradoxal, ja que es dóna la circumstància que el presidenciable de CSQEP va assistir a la marxa de la V l’any passat i que la plataforma de l’actual alcaldessa, Guanyem, també cridava a sortir al carrer fa dotze mesos. Tots dos van votar Sí-Sí el 9N, així que l’explicació per no assistir-hi no és ni molt menys ideològica, sinó que es podria tractar d’una imposició de Podemos i Pablo Iglesias, que sosté les dues candidatures.

"Transformar la Diada en el primer acte massiu de campanya"


En qualsevol cas, l’excusa de Rabell per no assistir-hi és que Artur Mas ha instrumentalitzat la marxa perquè, escollint el 27S com la data electoral, va decidir que la campanya començaria l’11 de setembre per “transformar la Diada en el primer acte massiu de campanya, vinculant el seu clímax emocional a la pretensió d'atribuir un caràcter plebiscitari a la contesa".

Segons ell, això "està generant incomoditat en gent profundament compromesa amb la lluita per les llibertats nacionals i, fins i tot, independentista". Rabell ha fet el posicionament aquesta tarda a través de la xarxa social Facebook després de reunir-se amb representants de l’ANC i Òmnium.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/428811/rabell-i-colau-estrategia-conjunta-per-fer-punxar-la-manifestacio-de-la-meridiana