dijous, 3 de setembre del 2015

Èxit de l’ANC entre la premsa internacional

Dijous, 3 de setembre de 2015 13:45 h

La trobada que l’entitat va dur a terme a Madrid amb els corresponsals estrangers desperta un gran interès i assistència.






Segons han informat fonts de l’ANC al directe.cat, la trobada d’ahir de Jordi Sánchez, Liz Castro i Jordi Cuixart amb corresponsals de la premsa internacional a Madrid va ser tot un èxit.

L’esdeveniment va tenir un caràcter molt tècnic per tal de poder explicar als periodistes estrangers que treballen a Madrid l’estat de la qüestió catalana. “És d’una extrema complexitat què està passant, perquè les eleccions del 27S són plebiscitàries” ha assegurat una de les persones de l’ANC que era a la trobada. Malgrat que la trobada es va fer a porta tancada van ser més de 25 mitjans i periodistes freelance els qui hi van assistir, a més de les entrevistes que l’ANC havia concertat anteriorment.

La valoració per part de l’organització és molt positiva, especialment per “prendre el pols de la gent que treballa a Madrid, per veure un altre punt de vista, hi ha qui encara pregunta per una possible negociació amb l’Estat, per exemple”. 

I és que l’entitat sobiranista sempre ha dedicat gran part dels seus esforços, juntament amb Òmnium Cultural, a internacionalitzar el procés català per tal d’obrir les portes al reconeixement del nou país.

De fet, no és la primera vegada que ho fa a Madrid amb la premsa internacional, tanmateix, a les portes de les eleccions del 27S l’entitat sobiranista ha volgut explicar una vegada més la situació catalana per tal de posar en context als corresponsals estrangers abans del seu seguiment de la campanya i els resultats electorals, sent conscient de la transcendència de la lectura de la premsa internacional per al camí de la independència .   


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/428716/exit-de-lanc-entre-la-premsa-internacional