dilluns, 29 de juny del 2015

El TC suspèn les estructures d’Estat

29/06/2015

Dues de les mesures suspeses són el pla director de l'Administració Tributària de Catalunya i la Seguretat Social pròpia.


Agències



El president del TC, Francisco Pérez de los Cobos


El Tribunal Constitucional suspès provisionalment les estructures d'Estat. Ho ha fet després d'admetre a tràmit dos recursos presentats pel Govern espanyol contra diferents preceptes de la Llei de Pressupostos de la Generalitat i de la Llei de Mesures Fiscals i Financeres, coneguda com la Llei d'acompanyament dels pressupostos catalans, que inclou les anomenades estructures d'Estat.

L'alt tribunal ha suspès de manera automàtica els preceptes impugnats, en concret l'últim incís de l'article 34 de la Llei 2/2015, d'11 de març, de Pressupostos i dos articles de la norma de mesures fiscals, els números 69 i 95, així com diverses disposicions addicionals, la 22, 23, 24, 25 i la 26. Dues de les mesures afectades són el pla director de l'Administració Tributària de Catalunya i la Seguretat Social pròpia.


La decisió és conseqüència de la petició en aquest sentit formulada per l'Advocacia de l'Estat, que va invocar l'article de la Constitució que autoritza "la suspensió de la disposició o resolució recorreguda" amb la previsió que el Constitucional ratifiqui o aixequi aquesta previsió en un termini no superior a cinc mesos.

El TC ha acordat donar trasllat de la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat així com al Govern espanyol i al Parlament de Catalunya, que disposaran d'un termini de 15 dies per a personar-se en el procediment i formular al·legacions.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/el_tc_suspen_les_estructures_d_estat_110315.php