dilluns, 25 de maig del 2015

L'Ibex 35 perd 11.500 punts després del 24-M

Els analistes avisen que la negativa de Grècia de pagar el deute amb l'FMI també impacta en el selectiu espanyol.


Per Redacció a Barcelona
25/05/2015 10:10hores
Els resultats electorals del 24-M i Grècia impacten en l'Ibex 35, que ha obert la sessió d'aquest dilluns en vermell
L'Ibex 35 ha obert en vermell aquest dilluns, una sessió que se segueix amb lupa. La irrupció de les candidatures vinculades amb Podem a les dues grans ciutats d'Espanya, Madrid i Barcelona (especialment amb el triomf d'Ada Colau a la capital catalana per davant de CiU) i els canvis de govern que s'acosten a  la resta del país, van posar nerviosos els analistes.

El selectiu espanyol ha baixat fins a l'1,34% en l'arrencada de la jornada i ha perdu 11.500 punts. Les empreses més perjudicades són Endesa, que ha baixat un 2,07%, i Mapfre, la reculada del qual s'ha quedat en l'1,98%. Arcelormittal és l'única de tot el selectiu que cotitza a l'alça a aquesta hora, amb un avanç de l'1,33%, i Jazztel repeteix preu.

Els mercats europeus oberts, en vermell

El resultat electoral no és l'únic motiu que es desfacin posicions en el parquet espanyol. L'anunci del ministre de l'Interior grec, Nikos Vutsis, que el país no podrà pagar al Fons Monetari Internacional (FMI) els quatre trams del préstec que venç al juny, el valor del qual arriba a 1.600 milions, també impacta en l'Ibex.

La resta de places europees que han obert aquest dilluns també estan en vermell. A París, el CAC ha caigut un 0,12% i Milà ha baixat l'1,33%. Les borses de Londres i Frankfurt estan tancades pel dia de Pentecosta.

El mercat tampoc compta avui amb la referència de Wall Street, que tanca per festiu. El Memorial Day.

Prima de risc

Quant a la prima de risc d'Espanya, ha caigut lleugerament a l'inici de la sessió fins a quedar-se en 117 punts. L'interès del bo espanyol a 10 anys s'ha situat en l'1,770% davat de l'1,782% de l'últim tancament.


Enllaç noticia :