dilluns, 4 de maig del 2015

Ciutadans vol posar 'tots els impediments possibles' a l'acte de l'ANC a la Meridiana(Audio)

Dilluns  04.05.2015  12:07

Mejías diu que els actes de l'ANC 'generen divisió'.

 



L'Ultradretana de C's, C.Mejías
Imatge de la V de la Diada de l'any passat.


La candidata a l'alcaldia de Barcelona, Carina Mejías, ha assegurat que si el seu partit governa o és 'decisiu' després de les municipals, intentarà que l'acte que l'ANC prepara per a l'Onze de Setembre a la Meridiana no s'acabi fent. Tot i matisar que actuarà sempre 'dins la legalitat', Mejías ha avançat que Ciutadans 'treballarà i posarà tots els impediments possibles' per tal que l'esdeveniment de la Meridiana no es faci. Segons Mejías, els actes de l'ANC 'generen divisió' i són 'partidistes', i això no té cabuda en el seu model de Barcelona. 

Amb tot, actes com les concentracions del 12 d'Octubre o el dia de la  constitució espanyola els considera adequats i creu que 'no tenen res a veure' amb els de l'ANC.





'Els actes que fan exaltació del sentiment de divisió han d'acabar eradicats de la ciutat perquè Barcelona no se'ls sent com a seus i només interessen a una part cada dia més minoritària', ha declarat Mejías. Preguntada per com s'ho farà per evitar un acte com el plantejat per l'ANC no ha volgut concretar la manera, però ha posat com a exemple 'portar-ho a un altre lloc o reduir-ne l'espai'.

I ha deixat clar que el seu objectiu no és pas minimitzar l'acte, sinó eliminar-lo de la ciutat. 'Jo preferiria que l'acte de l'ACN no hi fos. Preferiria que es fes un altre acte on participi tothom, on tothom s'hi senti cridat. No sé per què Barcelona ha de ser sempre escenari de suflames partidistes', ha reblat.

'Actuarem sempre des de la legalitat. No limitarem el dret a manifestació de ningú. Ara, potser decidirem celebrar una altra cosa més participativa en lloc d'un esdeveniment tendenciós', ha afegit.

Preguntada per altres convocatòries de caire polític que podrien generar la mateixa 'divisió' d'opinions que Mejías atribueix als de l'ANC, la candidata de C's ha optat per separar radicalment el caràcter d'uns i altres esdeveniments. Així, de les concentracions que se celebren a Barcelona pel 12 d'Octubre o el Dia de la Constitució Espanyola reclamant la unitat d'Espanya, Mejías ha dit que 'són manifestacions públiques dins la legalitat i a més per celebrar esdeveniments com la Constitució, que se celebren al conjunt d'Espanya i que commemoren la signatura d'un pacte de convivència en el que tothom se sent cridat'. 'El sentit de la celebració és prou diferent', ha dit, tot afegint que en el 12 d'Octubre passa poc o molt el mateix perquè 'és la festa nacional, és festa a tota Espanya, i se celebra a tota llatinoamèrica, perquè celebrem el dia de la hispanitat i de la cultura hispànica'.


Enllaç noticia :