dijous, 26 de març del 2015

Els tweets catalanòfobs fan la volta al món i internacionalitzen el procés

Dijous, 26 de març de 2015 10:10 h

La premsa internacional es fa ressò de les piulades racistes arran de l'accident de l'avió de #GermanWings


Els tweets que es reien dels catalans morts a l’accident d’avió de German Wings han donat la volta al món. L’estupefacció que provoquen els comentaris publicats just després del sinistre ha fet que diaris de diversos països en parlin. Molts inclouen captures de pantalla de les piulades racistes, i alguns indiquen que no és la primera vegada que Catalunya és víctima d’escarni a Espanya, sinó que és el blanc tradicional de les bromes. 
 
 
 

França, Alemanya, Irlanda, Canadà...

Alguns dels mitjans que s’han fet ressò i que han mostrat consternació són els següents:Le Figaro (França), Online Focus (Alemanya), The Irish Times (Irlanda), National Post (Canadà), Daily Mirror (Regne Unit), Sputnik (Rússia), Emirates 24/7 (Dubai - Emirats Àrabs Units)o Knack (Bèlgica). Un recull de mitjans encara més ampliat que n’han parlat l’ha fet l’usuari de Twitter Kim Aulet, que es pot consultar en aquest enllaç.

"La independència de Catalunya serà la qüestió central del 27-S"

El diari Le Figaro (França) afirma que “la majoria dels missatges són insultants pels catalans, blanc tradicional de bromes a Espanya”. Pel que fa a l’irlandès, i citant a Bloomberg, dóna més context sobre el conflicte entre Catalunya i l’Estat per entendre les raons de les piulades de l’odi: “Un clam per la independència d’Espanya liderat per Artur Mas ha suscitat greuges cap al centralisme de l’Estat que retrocedeixen a la Guerra de Successió espanyola”. El rotatiu irlandès continua: “La campanya de Mas per separar-se d’Espanya significa que la independència de Catalunya serà la qüestió central a què s’enfrontaran els votants a les eleccions regionals de setembre”.

"Campanya per la separació de Catalunya"

El Daily Mirror fa una descripció més original dels catalans però també es fa ressò del procés independentista: “Els catalans són un grup ètnic basat de manera predominant al nord d’Espanya, incloent Barcelona, amb més de set milions de persones. Moltes d’elles fan campanya per la separació de la regió de la resta d’Espanya, una font d’intens debat polític a tota Espanya”.


Enllaç noticia :