dijous, 26 de març del 2015

Duran comença a moure Construïm

Dijous, 26 de març de 2015 09:35 h

La plataforma política apadrinada per Duran i Lleida es constitueix com a partit i presenta el seu manifest


En un article a La Vanguardia, l’associació ‘Construïm’, es constitueix com a partit i fa una crida a tothom qui s’hi vulgui adherir. El nou partit diu clarament voler recollir el testimoni d’Unió Democràtica de Catalunya (citen a la Fundació Konrad Adenauer i a la Miquel Coll i Alentorn), com a referent, i proposa una sortida dialogada al conflicte entre Catalunya i Espanya a través d’una consulta al Principat.



Duran i Lladre comença a moure Construïm
© @acn

Construïm demana superar l’actual debat de sords. “És una situació que desgasta i esgota, i dificulta construir una Catalunya més forta i millor, capaç de convocar les diverses sensibilitats nacionals en el bé comú, la pluralitat i la concòrdia, superant reduccionismes empobridors”.

El nou partit vol “dialogar i negociar sota el principi que qualsevol proposta que articuli el futur institucional de Catalunya ha d’ésser sotmesa a la consulta de la ciutadania catalana”.


El manifest defensa valors humanístics, la lluita contra la pobresa, contra la crisi, etcètera, des d’un punt de vista de la tradició europea cristiana.

L’atur, l’abandó escolar, o la incapacitat del Parlament d’elaborar una llei Electoral que permeti escollir els diputats en un marc de proporcionalitat, o una veritable reforma fiscal útil, són temes que els preocupen.

Els sotasignants, gent principalment de l’entorn d’UDC, són Eduard Arruga, Antonio Duran-Sindreu, Jordi Giró, Jordi de Juan, Carlos Losada, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, César Molinas, Ignasi Parody, Alfred Pastor, Ignasi Rafel, Emili Serra Fortuny, Francesc Torralba Roselló i Ramon Xifré.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/395056/duran-ja-te-el-nou-partit-muntat