divendres, 27 de febrer del 2015

El parlament alemany ratifica l'ampliació del rescat de Grècia

Schaeuble diu que no permetrà al govern de Tsipras "fer xantatge" als seus socis.


Angela Merkel i el ministre de Finances Wolfgang Shaeuble. BERND VON JUTRCZENKA/ EFE


El parlament alemany ha donat llum verd a l'ampliació del rescat de Grècia, en virtut de l'acord de l'Eurogrup del 20 de febrer. Fins a 542 diputats, inclosos els del partit conservador d'Angela Merkel i els seus socis de govern socialdemòcrates, han aprovat l'acord. El parlament alemany té 631 escons i el resultat és el més ampli per a un programa de rescat que s'ha votat a Berlín.

El ministre de Finances, Wolfgang Schaeuble, ha defensat durant la sessió la pròrroga del rescat, assegurant que va ser una decisió difícil i que no permetrà al govern de Tsipras "fer xantatge" als seus socis europeus. 


El ministre s'ha mostrat escèptic en la seva defensa de la decisió de donar a Grècia quatre mesos d'oxigen financer. "Nosaltres, els alemanys han de fer tot el possible per mantenir a Europa junts dins nostres possibilitats", ha dit abans de la votació. 

Davant els recels a Alemanya sobre fer més concessions a Grècia –'Bild' el diari amb més circulació del país obria avui portada demanant als diputats que votesin 'Nein' a l'extensió del rescat- Schaeuble ha aclarit que no es tracta d'una nova ajuda financera. "No estem parlant de més milers de milions per a Grècia, no estem parlant de cap canvi substancial del programa: només es tracta de concedir temps addicional per acabar amb èxit el programa", ha dit, en referència a la finalització del pla de rescat del país. I ha afegit que la solidaritat entre els membres de l'única moneda "no vol dir que un pugui fer xantatge als altres".

L'ampliació del rescat grec no és gens popular: segons una enquesta d'aquesta setmana només el 21% dels alemanys hi donen suport. També ha generat tensions dins la CDU, el partit de la cancellera Angela Merkel i els seus socis bavaresos de la CSU.


Enllaç noticia :

http://www.ara.cat/mon/parlament-alemany-ratifica-lampliacio-Grecia_0_1311468976.html