divendres, 30 de gener del 2015

La fiscalia demana expulsar de la carrera judicial Santiago Vidal per la constitució catalana

30/01/15 13:17 - madrid -

L'anomenat promotor de l'acció disciplinària en el CGPJ haurà de fer una proposta a la comissió disciplinària per a l'òrgan de govern dels jutges perquè decideixin si l'imposen una sanció



El jutge Santiago Vidal Foto: ELISABET MAGRE.


La Fiscalia ha proposat expulsar de la carrera judicial el jutge de l'Audiència Provincial de Barcelona Santiago Vidal per participar en la redacció d'una constitució catalana, i ho ha fet en el seu informe al Consell del Poder Judicial, que té obert un expedient al magistrat per aquesta causa.

L'anomenat promotor de l'acció disciplinària en el CGPJ, el magistrat Antonio Fonseca, ara haurà, a partir de l'informe del fiscal demanant l'expulsió de la carrera de Vidal, de fer una proposta a la Comissió Disciplinària de l'òrgan de govern dels jutges, perquè aquesta decideixi quina és la sanció que, en el seu cas, pot correspondre.


En el seu plec de càrrecs enviat a Vidal perquè argumentés en la seva defensa Fonseca va proposar tres sancions: la seva suspensió d'ocupació i sou durant tres anys, un trasllat forçós fora de Catalunya o l'expulsió de la carrera judicial.

El jutge Santiago Vidal va respondre a aquests càrrecs apel·lant al seu dret a la llibertat d'expressió, i va demanar al CGPJ que no el sancionés perquè va participar en l'esborrany de constitució catalana en “les seves hores lliures”, en entendre que “a dia d'avui a Espanya encara no està prohibit pensar, parlar i escriure”.

Si ara, després de l'informe del fiscal, Fonseca optés per sol·licitar l'expulsió de la carrera de Vidal, seria el ple del CGPJ, i no la Comissió Disciplinària, l'òrgan competent per prendre la decisió.
El CGPJ té obert un expedient contra Vidal per redactar un esborrany de constitució catalana, conducta que aquest jutge català ha assumit en dues compareixences que ha mantingut davant l'òrgan disciplinari dels magistrats.

El jutge català, la suspensió cautelar de funcions del qual va ser proposada per Fonseca i rebutjada per la Disciplinària, ha argumentat que el seu expedient ha caducat, de manera que previsiblement recorrerà davant el Suprem amb aquest argument qualsevol sanció que se li imposi.

Darrera actualització ( Divendres, 30 de gener del 2015 13:19 ) 


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/817998-la-fiscalia-demana-expulsar-de-la-carrera-judicial-santiago-vidal-per-la-constitucio-catalana.html?dema=3