divendres, 30 de gener del 2015

La comissió del frau fiscal, tocada

30/01/2015

COMISSIÓ PARLAMENTARIA

El cap dels inspectors d'Hisenda i el de la UDEF es neguen a comparèixer al Parlament


Alèxia L. Ferret



El diputat de la CUP, David Fernàndez


La comissió d'investigació parlamentària sobre frau fiscal i corrupció ha hagut de modificar l'ordre del dia previst per la reunió del proper dilluns. Per segona setmana consecutiva, dos dels tres compareixents no han atès la petició del Parlament.

Ambdós eren dos dels principals compareixents de la part tècnica. Es tracta del director dels inspectors de l'Agència Tributària espanyola, Luis María Sánchez, i del cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), Manuel Vázquez. Per la seva banda, els bancs andorrans tampoc hi han volgut anar.


Sánchez ha explicat a través d’una carta adreçada al president de la comissió, David Fernández, que "no pot requerir-se la presència personal de funcionaris i òrgans directius de l'Agència Tributària".

Els presidents de la Banca Privada d'Andorra (BPA), Higini i Ramon Cierco, el president d'Andbank, Manel Cerqueda, i el conseller delegat d'Andbank, Jordi Comas, ja van rebutjar la setmana passada la citació del Parlament per comparèixer. Ho havien de fer el 26 de gener, però van argumentar que el legislatiu català no pot citar ciutadans andorrans.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/la_comissio_del_frau_fiscal_tocada_106077.php