divendres, 30 de gener del 2015

Fainé desmenteix Gay de Montellà: “l’entitat no té cap pla B a causa del procés”

Divendres, 30 de gener de 2015 13:05 h

Obsessió de la premsa espanyola sobre si CaixaBank nota algun tipus de boicot pel procés i sobre si l’entitat financera està preocupada pel procés cara el futur


La presentació dels resultats de La Caixa del 2014 ha comptat amb la presència de més de 200 periodistes de tot l’estat espanyol i el focus de les agències com EFE i altres mitjans espanyols ha estat sobre el possible boicot pel procés sobiranista. ''Jo que reparteixo la meva vida per tota Espanya i visc més a Madrid que a Barcelona no noto res'' ha estat la resposta del president de CaixaBank, Isidre Fainé. Malgrat que la premsa espanyola s’ha fet ressò de les paraules del president de Foment del Treball, Gay de Montellà, que assegurava en una entrevista a EFE que les grans corporacions catalanes tenien un pla B per fer front a les derivades del procés, Fainé, preguntat per al premsa, ha assegurat que CaixaBank no té cap pla B cara a una eventual independència de Catalunya. 




Respecte a tots els partits polítics

El president de CaixaBank ha defensat que Catalunya és un “arc iris complert” on caben totes les opcions polítiques i també és un país de negociació i s’ha mostrat convençut que després de tots els processos seguirà havent reunions i s’arribarà a un acord perquè “el què és raonable acaba sortint”. “La nostra posició és de respecte a tots els partits polítics”, ha insistit Fainé que ha reiterat la seva posició de què mai valora la situació política ni l'actuació dels polítics, sobre els que ha dit que manté un gran ''respecte'' i ''confiança'' perquè finalment prenen decisions pel bé comú.

Fainé també desmenteix Rajoy:  no hi ha problema econòmic en l’avançament electoral



En relació amb el nombre de processos electorals que es pot viure a Catalunya, que Fainé ha quantificat de quatre, incloent les eleccions a can Barça, el president de CaixaBank ha dit que l'entitat està ''acostumada'' a viure processos electorals en els que l'economia ''va tirant i va creixent'' com de ben segur farà aquest 2015. El president de CaixaBank no està preocupat tampoc pel fet d'una gran concentració de campanyes electorals i ha dit que inclús poden ser positives per tancar l'any perquè ''probablement hi haurà més despesa pública'' cosa que ajudarà afer créixer l'economia i el PIB.

Augment de negoci en ple procés

El conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, ha destacat que durant el 2014 el nombre de recursos de clients ha augmentat en un 5,2% després d'incrementar la partida de dipòsits en prop de 13.500 milions d'euros, a raó de poc més de 1.100 milions d'euros al mes. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/385690/faine-desmenteix-gay-de-montella-lentitat-no-te-cap-pla-b-a-causa-del-proces