divendres, 19 de desembre del 2014

L’emissió a TV3 de “L’endemà” fa embogir el PPC, Ciudadanos i SCC

Divendres, 19 de desembre de 2014 14:50 h

El documental emès dimecres en ‘prime time’ per TV3 ha provocat una onada d’indignació màxima a les files unionistes.






El PPC ha anunciat que demanarà al CAC un informe sobre el documental d’Isona Passola perquè considera que la pel·lícula coproduïda per TVC fa una "banalització i una utilització indecent de la violència de gènere contra les dones per argumentar la posició ideològica partidista d'un govern separatista", i acusa TVC de tenir un comportament “immoral”. Ciudadanos considera “intolerable” que una Televisión pública participi i emeti aquest tipus de relacionats amb “la lacra social que suposa la violència masclista” i afirma que és un exemple més de com el “separatisme traspassa les línies vermelles de l’immoral”. Al seu torn Societat Civil catalana ha anunciat que emprendrà accions legals contra TV3.  

Catalunya com una dona maltractada

Segons el portaveu dels populars, Enric Millo, el documental banalitza la violència de gènere quan compara Espanya amb un home i Catalunya amb una dona maltractada per argumentar la necessitat de la independència, per això el PPC vol impulsar una declaració del Parlament per aquest motiu així com demanar la compareixença de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell. A més, l'eurodiputat del PP, Santiago Fisas, també té la intenció d'adreçar una pregunta al Parlament europeu. Al seu torn, Ciudadanos ha lamentat que no hi hagi una resposta unànime de tots els grups parlamentaris “en contra l’ús indegut de la televisió de tots els catalans”.

L'entitat antindependentista Societat Civil Catalana ha assegurat que  l'emissió del documental va ser una "vulneració flagrant de la normativa sobre radiodifusió, tan espanyola com catalana" i ha anunciat accions legals contra TVC.