divendres, 28 de novembre del 2014

Mas coincidirà dilluns en un acte amb el fiscal en cap de Catalunya

28/11/2014

QUERELLA

Romero de Tejada va signar la querella contra el president de la Generalitat que li van remetre des de la Fiscalia General de l'Estat


Nerea Rodríguez








El president de la Generalitat, Artur Mas, intervindrà dilluns que ve en un acte sobre justícia davant el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que va signar la querella en contra seu pel 9-N, i el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, un dels tres magistrats que ha de decidir si l'accepta a tràmit.

Segons ha informat avui el Parlament, l'acte se celebrarà a les 13.00 hores al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i servirà perquè el govern català lliuri la medalla d'honor pels serveis excepcionals a la justícia duts a terme per tots els consellers de Justícia de la Generalitat des de 1980. A la taula presidencial de l'acte, Mas estarà secundat per l'actual conseller de Justícia, Germà Gordó; el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada.


Gimeno, en la seva condició de president del TSJC, és un dels tres magistrats que integren la sala de l'alt tribunal català que ha de decidir si admet a tràmit la querella de la Fiscalia en contra d'Artur Mas, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, pel 9-N. Els altres dos magistrats encarregats de decidir al costat de Gimeno si admeten a tràmit la querella contra Mas, Ortega i Rigau són José Francisco Valls -que serà ponent- i Enric Anglada.

Per la seva banda, Romero de Tejada, en la seva condició de fiscal superior de Catalunya, va signar la querella contra Mas que li van remetre des de la Fiscalia General de l'Estat i que es va presentar davant el TSJC divendres de la setmana passada, 21 de novembre, pels delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació de fons públics i usurpació d'atribucions judicials.

Romero de Tejada va signar la querella malgrat que pocs dies abans havia remès al Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, un escrit en el qual la Junta de Fiscals de la Fiscalia Superior de Catalunya es va posicionar per unanimitat en contra d'acusar Artur Mas per desobediència.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/mas_coincidira_dilluns_en_un_acte_amb_el_fiscal_en_cap_de_catalunya_104875.php