dimecres, 26 de novembre del 2014

David Fernàndez veu la proposta de Mas una OPA a ERC i anuncia una reunió amb Junqueras

Dimecres  26.11.2014  13:21

'Enlloc no està escrit que sigui l'única fórmula per al reconeixement internacional', diu Arrufat



El portaveu de la CUP al Parlament, David Fernández




El portaveu de la CUP al Parlament, David Fernández, ha anunciat que es reuniria amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, per analitzar el 'marc de reflexió comuna' que comparteixen i per parlar de les propostes per les eleccions. Així, la CUP no està debatent 'de moment' la 'candidatura paraigua' que ERC va proposar, però Fernández no es tanca a poder estudiar-la tot i prioritzar les coincidències 'en pobresa zero, independència i corrupció zero'. Pel que fa a la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, ha tornat a rebutjar la idea de la llista única i que sigui 'l'única manera de decodificar' els vots per la independència. A més, ha considerat que és 'una opa a ERC'.





Serà aquest mateix dimecres. No se sap l'hora, però aprofitant el ple del Parlament, Fernández i Junqueras es reuniran als despatxos de l'hemicicle. Així ho ha revelat el portaveu de la CUP, que tot i no negar-se a parlar de la proposta 'paraigua' de Junqueras, prefereix centrar les converses en el 'marc de reflexió comuna' que vénen detectant tots dos partits i que, lluny de passar per una llista unitària, 'passa per uns mínims programàtics' en unes possibles eleccions anticipades. 'Estem convençuts que avancem i avançarem', ha sentenciat Fernández.

El que sí ha descartat, de nou, el portaveu de la CUP és que la seva formació se sumi a la candidatura d'ERC, a la de CiU o a la conjunta que puguin tancar. I és que Fernández ha discrepat del criteri que Mas va expressar dimarts en assegurar que la llista única 'és l'única oportunitat de decodificació sobre si el país vol anar cap a la independència'. 'Si hi ha, per exemple, 96 diputats amb programes independentistes, tothom decodificarà que l'independentisme ha guanyat per majoria absoluta. No entenem aquesta obsessió per passar per la llista única', ha afegit el diputat de CUP, tot sentenciant que 'no està escrit enlloc' que una sola candidatura 'sumi més vots'.

Fernández ha explicat que la CUP 'debatrà' la proposta de Mas, però admet que ja d'entrada hi veu 'un punt de perversió política' perquè 'és un tot o res'. 'En principi, no és una bona opció i dificulta un procés de debat', ha dit. Però a més, el portaveu de la CUP ha considerat que la proposta de Mas és 'una opa cap a ERC'. 'Respectarem el que decideixin a ERC, però d'entrada s'hauria de ser més obert. El full de ruta l'hem de fer entre tots. Tots hem convocat el 9-N, hem dignificat, ens hem autoinculpat... i els passos del procés han de ser mancomunats', ha conclòs.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4221380/20141126/david-fernandez-veu-proposta-mas-opa-erc-anuncia-reunio-junqueras.html