divendres, 28 de novembre del 2014

Aznar demana a Barcelona mà dura de l'Estat per aturar el procés

L'expresident espanyol carrega contra el “nacionalisme radical que porta al fracàs dolorós” i que s'actuï de manera "clara" contra els que "posen en perill la convivència"


, Barcelona | Actualitzat el 28/11/2014 a les 16:19h
L'Ultranacionalista Aznar, en un moment de la seva intervenció. Foto: QS/ND
 “No hi ha terme mig entre la ruptura d'un país i la seva continuïtat històrica, quan es porta molt al límit l'Estat, aquest ha d'actuar, l'acció ha de ser clara, alguns espanyols equivocats l'han posat en perill, espero que els altres espanyols, ho corregeixin, el reformin i garanteixin el futur del país”. Aquesta ha estat la reflexió de l'expresident espanyol, José Maria Aznar, en una conferència que ha pronunciat aquesta tarda a Barcelona en un fòrum empresarial brasiler i espanyol, just el dia abans que visiti la capital catalana el president del govern espanyol Mariano Rajoy. Un avís i una recomanació de mà dura al seu successor al capdavant del partit.


Una conferència, bàsicament econòmica, però que no l'ha arronsat per enviar uns quants missatges encriptats contra com està actuant Rajoy amb el procés. “Quan algú proposa la independència des de les institucions que li donen la legitimitat, no per a respectar la Constitució sinó per vulnerar-la, no només és una deslleialtat sinó que posa en perill les bases de la convivència entre espanyols”, ha assegurat.

“Com diria el meu amic Mario Vargas Llosa, al segle XXI totes les nacions saben el que han de fer per ser pròsperes, però si els objectius són uns altres com ara la lluita de classes, la lluita contra la pobresa, o el nacionalisme radical, llavors el fracàs està servit i serà un fracàs ràpid i dolorós”, ha afegit. Per això ha proposat la seva teoria de “l'Estatalitat”  que es basa per enfortir la “institucionalitat de l'Estat que passa per reforçar la seguretat jurídica i física de l'Estat”. “Un estat de dret sense dret no és Estat”, ha afegit utilitzant el mateix llenguatge dels que han criticat que l'Estat no hagi actuat amb els impulsors del procés sobiranista.

“Cada període electoral provoca divisió social i geogràfica”, ha reblat sinuosament en un fòrum bàsicament “empresarial” amb Narcís Serra entre l'auditori, que, com a mínim, no l'ha aplaudit en les seves invectives contra el procés.