dijous, 23 d’octubre del 2014

Rull confia en un acord amb ERC sobre la DUI de cara una llista conjunta


"Que ningú no pateixi que ens posarem d'acord, perquè tots tenim ganes de fer-ho bé, que surti bé i aconseguir la independència",




 
Barcelona (ACN).- El coordinador general de CDC, Josep Rull, en declaracions a Ràdio 4 ha dit que confia que el seu partit i ERC es posaran d'acord sobre el full de ruta per arribar a la independència i el paper que ha de tenir una Declaració Unilateral d'Independència en tot plegat. 

Rull ha tornat a defensar que abans d'una Declaració Unilateral d'Independència cal primer negociar amb l'Estat, recórrer a tercers perquè forcin Espanya a fer-ho i preparar a més totes les estructures d'estat perquè una Catalunya independent fos operativa un cop declarada la independència. 

El coordinador general de CDC ha reivindicat aquesta doctrina, que també recull el Consell Assessor per a la Transició Nacional en els seus informes, malgrat que ERC vol una DUI immediata.  

 Ara bé, s'ha mostrat convençut que arribaran a un acord amb els republicans en aquest sentit de cara a la configuració d'una llista conjunta. "Com que aquest és un element molt nuclear, que ningú no pateixi amb això, que ho farem bé i ens posarem d'acord", ha dit.

No distreure’s del 9-N

Ha reconegut que el president d'ERC, Oriol Junqueras, continua insistint en la necessitat de convocar ja eleccions anticipades, reflexió que comparteix un sector de la societat, però Rull ha defensat que ara cal centrar-se en el 9-N i "no distreure's" d'això. De fet, ha opinat que el calendari de les plebiscitàries vindrà "influït pel mateix 9-N". En tot cas, ha indicat que això s'haurà de decidir entre tots, però CDC, ha dit, no farà d'això "l'arma de batalla".

Hi hagi eleccions abans o després, Rull sí que ha reconegut que al Govern li agradaria poder aprovar els pressupostos amb ERC "per resoldre temes urgents del dia a dia de la gent", i ha citat els interins, que tenen jornada i salari reduïts un 15%. La Generalitat preveia restablir la normalitat en els comptes del 2015, a més de recuperar la paga extra dels funcionaris.

"L'important és que s'asseguessin"

Sobre la reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i Oriol Junqueras, Rull ha subratllat que "l'important és que s'asseguessin". "Això ja és molt important després d'aquest brogit que hi ha hagut", ha indicat.

Segons ell, ambdós líders van parlar "de manera molt franca", i ha posat en valor que coincideixin en bolcar-se en el 9-N. En aquest sentit, ha reconegut que és un "mandat imperfecte" perquè el reconeixerà la comunitat internacional, però ha demanat a partits i ciutadans que li donin transcendència participant-hi. "La transcendència política li donarem nosaltres, els partits, la societat, la gent, si volem", ha dit.

Sobre la possibilitat que Mas signi un decret hores abans del 9-N, Rull ha dit que és una formalitat "que es pot fer o no es pot fer", tot i que la CUP ja va explicar fa dies que aquesta era la intenció del president de la Generalitat.