dimecres, 22 d’octubre del 2014

La caixa B del PP va servir per promocionar UPyD i Ciudadanos a Libertad Digital

Dimarts, 21 d'octubre de 2014 17:55 h

El jutge Ruz imputa l'exministre Ángel Acebes en la causa dels papers de Bárcenas i el cita a declarar per la compra d'accions de Libertad Digital presumptament amb fons de la caixa B del PP



Angel Acebes imputat per utiltizar diners B



Madrid (ACN).- El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha imputat l'exministre d'Interior i exsecretari general del PP Ángel Acabes en la causa dels papers de Bárcenas, segons han confirmat fonts judicials. Ruz ha citat a declarar Acebes el pròxim dimarts per la compra d'accions de Libertad Digital suposadament amb diners de la caixa B del PP. El jutge creu que la subscripció d'aquestes accions podrien ser constitutives d'un delicte d'apropiació indeguda i imputa Acebes perquè suposadament coneixia l'operació i la va autoritzar. 

Diners negres del PP per promocionar a la caverna mediàtica UPyD i Ciudadanos

En una diligència d'11 pàgines el jutge cita com a imputat a Bárcenas i també els extresorers del PP Álvaro Lapuerta i Antonio Vilella. També, en qualitat de testimonis, a l'expresident de Libertad Digital Alberto Recarte, a l'exdirector general del Ministeri de Justícia Alberto Dorrego i a l'empresari Borja Garcia Nieto. El jutge actua en aquesta direcció un cop ha incorporat al sumari de la peça separada del cas Bárcenas un informe de la UDEF sobre les operacions suposadament realitzades a través de la caixa "B" del PP a partir d'octubre del 2004 per a la compra d'accions de Libertad Digital.

Escàndol  majúscul, el PP utilitza diners negres per augmentar un poder cada cop més llunyà

Les investigacions de la UDEF parteixen de 9 apunts manuscrits que apareixien als 'papers' de Bárcenas, datats entre el 2004 i el 2005. El mateix Bárcenas va declarar davant el jutge que la compra d'aquestes accions va ser a petició de l'expresident de Libertad Digital Alberto Recarte a l'aleshores secretari general del PP, Ángel Acebes. Recarte li havia demanat trobar persones que subscrivissin les accions en el procés d'ampliació de capital d'aquest mitjà, i Acebes, segons el jutge, li havia plantejat utilitzar els fons de la caixa "B" del partit per fer la compra, amb la finalitat de traspassar-les a tercers. Aquests "tercers" van ser l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta i Francisco Yáñez i Rosalía Iglésias, que posteriorment les van vendre. En el cas de Lapuerta i Iglesias no consta que els diners tornessin a la caixa "B" del patit.

Compra de la seu popular a Biscaia amb diners negres

Al seu escrit, Ruz insisteix en la dinàmica de Bárcenas i Lapuerta de fraccionar les donacions anònimes per no superar el límit establert en aquella època de 60.000 euros per donant. Aquest sistema, apunta, és el que va funcionar per finançar la seu regional del PP a Biscaia i les obres en aquell edifici.

Per entendre el #casAcebes aquest art hemeroteca de @sabaroja LA GENERALITAT ha acabat subvencionant “Libertad Digital”?