dijous, 30 d’octubre del 2014

El Consell d’Estat ens obliga a omplir les urnes el #9N

Dijous, 30 d'octubre de 2014 17:15 h

Avala la impugnació en base a la repetició de la pregunta del nou 9-N, a Espanya ho tenen tot fet i beneït 



Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón, a la porta del Consell d'Estat
© @acn


El dictamen que el Consell d'Estat ha aprovat aquest dijous per unanimitat avala la impugnació del nou 9-N davant del Tribunal Constitucional en base als seus dictàmens anteriors -el 28 de setembre ja va demanar la impugnació de la Llei de consultes i de la convocatòria- i la repetició de la pregunta original de la consulta. 

Així ho han apuntat a la sortida de la reunió el 'pare' de la Constitució Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón i l'expresident del TC Miguel Rodríguez Piñero, que han destacat que aquesta coincidència en el que es pregunta als ciutadans és un fet "molt important". 

Un Consell d’Estat amb vaques sagrades que ho té tot decidit  des del primer moment.


Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón ha afirmat que ha estat un debat dens i que ha demanat "temps" on ha pesat molt la decisió anterior sobre el 9-N original. "El Consell sempre es preua de tenir una doctrina molt coherent, i crec que aquesta és una de les virtuts de la casa", ha dit. En aquest sentit, ha recordat que és "molt important" el fet que la pregunta que se sotmetrà als ciutadans és "la mateixa" que la de la consulta original. "Hem dictaminat sobre la pregunta i sobre el procés que està en curs, i després cadascú en traurà les conseqüències", ha dit.