dijous, 30 d’octubre del 2014

Amb urnes o sense el 9N tothom amb la papereta a la mà

Dijous, 30 d'octubre de 2014 14:50 h

Ara és l’Hora durà a terme una marató de trucades per cridar a la participació el 9N






"Passi el que passi farem una crida perquè tothom vagi amb la papereta a la mà a votar a les 9 del matí". Amb aquesta frase ha resumit la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, la voluntat de l'Assemblea. No sap què farà el Govern davant la probable impugnació del procés participatiu per part de l'Estat, però encara que l'executiu decideixi no col·locar les urnes, ANC i Òmnium Cultural convocaran a tots els "demòcrates" davant dels col·legis electorals "tancats". 

Per incentivar la participació i assegurar l’èxit de la seva iniciativa, a partir de dimecres 5 de novembre i fins el dia 8 les dues entitats organitzaran una "marató telefònica" per a trucar a "milions" de persones. 





“Cal trucar a tothom perquè voti tothom”

Durant la roda de premsa de presentació, els responsables de la campanya han explicat que faran milions de trucades per assegurar una participació massiva. "No volem orientar el vot, ens limitarem a fer una crida massiva a la participació”, ha subratllat Anna Rosenfeld. La #Marató9N tindrà un gran acte inaugural al Born CC, amb desenes de cares conegudes que iniciaran les trucades.

Rosenfeld una de les responsables de la campanya ha explicat que el centre operatiu de la #Marató9N serà el web marato9n.cat , “des d'allà tothom podrà informar-se”. En aquesta ocasió Ara és l’hora pretén arribar als 100.000 voluntaris per poder assolir la fita de fer milions de trucades que assegurin la participació el 9N. Els voluntaris podran participar de dues maneres a la marató: trucant el seu entorn o trucant a altres ciutadans a través d'una app.

ANC i Òmnium volen cues de gent amb la davant dels col·legis passi el que passi

Muriel Casals i Carme Forcadell han explicat durant la roda de premsa de presentació de la Marató que l’objectiu de l’etapa final de la campanya és assegurar la participació massiva al procés participatiu davant imminent impugnació del Govern espanyol. "El que farem aquests últims dies de campanya és cridar a la participació. Les urnes reafirmen la nostra dignitat” ha sentenciat la Presidenta d’Òmnium Cultural que ha volgut fer un símil esportiu per fer una crida a mantenir la tenacitat, "s'ha de guanyar la semifinal per poder guanyar la final, el partit definitiu, les eleccions. Per això el 9N és clau”.

Forcadell per la seva banda ha carregat durament contra el Govern de l’Estat i ha assegurat: "fem una consulta contra la voluntat de l'Estat espanyol. S'està posant en qüestió la llibertat d’expressió”. Així mateix Forcadell ha emfatitzat que sigui com sigui, dur a terme el 9N ja serà un èxit i ha dit que des d’Ara és l’hora no es fixen xifres mínimes de participació “poder votar, tot i les traves i impediments de l'Estat, ja és un gran èxit” ha afegit.